luni, 22 septembrie 2008

Kings of Leon au scos in sfarsit noul lor album, Only by the night. Abia astept sa ascult! Mai jos deja cunoscutul single Sex on Fire.




The Kooks – 'Sway'

NERD - 'Sooner Or Later'
Annie - 'My Love Is Better'
Wild Beasts - 'Club Action'
One Republic - 'Mercy'
James Morrison - 'You Make It Real'

Albume
Kings Of Leon - 'Only By The Night'
Ladyhawke – 'Ladyhawke'
Mogwai – 'The Hawk Is Howling'
TV On The Radio - 'Dear Science'
Cold War Kids – 'Loyalty To Loyalty'
Pumajaw - 'Curiosity Box'
Common - 'Invincible Summer'
Plan White T's – 'Big Bad World'
High Places – 'High Places'

sâmbătă, 13 septembrie 2008

Revista out.com a facut recent un top al albumelor cele mai tari pentru homosexuali, de la cele care au fost chiar gay, pana la cele care au insemnat ceva pentru comunitate si membrii ei pur si simplu. David Bowie cu Ziggy Stardust castigator fara apel. Mai jos top 10 in ordine inversa, iar aici topul intreg.


10 Antony And The Johnsons - I Am A Bird Now
09 Cyndi Lauper - She's So Unusual
08 Madonna - The Immaculate Collection
07 Elton John - Goodbye Yellow Brick Road
06 The Smiths - The Queen is Dead
05 Judy Garland - Judy at Carnegie Hall
04 Indigo Girls - Indigo Girls
03 Tracy Chapman - Tracy Chapman
02 The Smiths - The Smiths
01 David Bowie - The Rise and Fall of Ziggy Stardust And The Spiders From Mars

miercuri, 10 septembrie 2008

Premiul Mercury, care desemneaza albumul anului in Marea Britanie, a fost luat anul acesta de unii dintre foarte preferatii mei, Elbow, cu un album care mi se pare in multe feluri genial, si asa li s-a parut si membrilor juriului, Seldom Seen Kid. N-o sa dau citate de la decernare si prostii din astea, daca va intereseaza ce-a zis Guy garvey cititi aici. Sa mai zicem ca elbow au batut nume ca Radiohead si Robert Plant.

luni, 8 septembrie 2008

Oameni cu gust!

In timpul unui concert Oasis, Noel primeste o cronica live.

Asa zice un studiu britanic, efectuat de Heriot Watt University. Studiul a luat la intrebari 36.000 de ascultatori de muzica, rugandu-i sa coreleze trasaturi ale propriilor personalitati. Cei care asculta indie se descriu insa pe ei insisi ca fiind creativi.

In acelasi timp ascultatorii de dance cica sunt neprietenosi, nicio surpriza aici, in timp ce fanii rap-ului au o parere foarte bune despre ei si sunt deschisi altora. Si dancerii sunt deschisi dar se pare ca lipsa de amiclaitate li se trage de la faptul ca sint cam egoisti si vanitosi.

Fanii rock-ului sunt creativi si au multa incredere in ei, si pe deasupra mai sunt sint si harnici si impacati cu ei insisi. Nu comentez ca va luati de mine. Cam tot pe-acolo sunt si fanii de blues.

joi, 4 septembrie 2008

Lista labagiilor muzicii britanice are un nou membru de marca. Dupa fratii Gallagher, vesnici lideri incontestabili ai fumurilor lipsite de creier, dupa Pete Doherty, vesnic prea drogat ca sa isi mai gaseasca neuronii necesari ca sa inteleaga ca ce face el nu e muzica, si de zeul labagiilor James Blunt, avem un nou personaj care intra in atentie: Mike Skinner/

Nu spun ca The Streets nu a mers de mai multe ori prin expirat si alte zone de pierzanie, dar sa fim seriosi, proaspatul nou album e cam la fel, lipsit de vreo urma de imaginatie, si poate ca Skinner ar trebui sa-si vada de Stevie si de blogurile lui, ca apropos, un newsletter oficial ruga pe toata lumea sa-l voteze din nou blogerul de muzica al anului.

Revenind la muzica, in urma cu mai bine de o luna ma extaziam auzind ca Muse si Skinner vor face una bucata colaborare care sa fie un fel de Rage Against the Machine. Pe urma a venit o prima piesa, pe care o comentez abia acum, pe scurt: Neinspirata. Banuiam si atunci pentru ca asa suna iar acum s-a confirmat, baietii de la Muse nu prea s-au potrivit, si ce-i drept, vocea lui Skinner e departe de Zach de la Rocha.

Si ce zice Skinner catre una bucata tabloid britanic. Cica piesa era ok, dar casa de discuri s-a extaziat prea tare asa ca si-a bagat... Din pacate insa Bellamy e un domn asa ca n-o sa-i zica in replica lui Skinner ce merit: Marsh mah de-aici.

Scurt si la obiect. Ditamai rockerii mascati de la Slipknot sunt pe locul 1 in topul albumelor Billboard, dupa ce initial numaratoarea il scotea in fata pe The Game. Daca va intrebati ce cauta Slipknot pe un site de indie, e simplu. e din categoria Us vs Them, n-am cum sa nu ma bucur cand niste rockeri sunt peste manelistii aia plini de aur ai lor. Rock On!

Thievery Corporation isi vor lansa al cincilea album de studio, "Radio Retaliation", pe 23 Septembrie. Asa cum ne-a obisnuit, duo-ul din Washington continua colaborarea cu voci si sunete diverse, de data asta venite din Nigeria, Brazilia, India, Orientul Mijlociu sau Slovacia. Mesajul este neschimbat, unul socio-politic, cei doi compozitori care pe 15 octombrie vor concerta si la Bucuresti, promitand un album deosebit de cele de pana acum. Vom vedea.
Un pre-lease va avea loc pe iTunes, in data de 9 septembrie si care va avea o piesa in plus fata de album.
Track list-ul albumului:
01. Sound the Alarm feat. Sleepy Wonder
02. Mandala feat. Anoushka Shankar
03. Radio Retaliation feat. Sleepy Wonder
04. Vampires feat. Femi Kuti
05. Hare Krsna feat. Seu Jorge
06. El Pueblo Unido feat. Verny Varela
07. (The Forgotten People)
08. 33 Degree feat. Zee
09. Beautiful Drug feat. Jana Andevska
10. La Femme Parallel feat. LouLou
11. Retaliation Suite
12. The Numbers Game feat. Chuck Brown
13. The Shining Path
14. Blasting Through the City feat. Notch
15. Sweet Tides feat. LouLou
Si ceva ce am putea vedea si la Bucuresti:

marți, 2 septembrie 2008

La terasa HVG in fiecare seara se lasa cu baute grave si dansat pana dimineata. Asta era una din cele mai populare melodii, fiind data de 2-3 ori pe seara. Aici puteti vedea videoclipul oficial al piesei. La aceeasi terasa am auzit si un remix dupa Romeo Fantastik... but this was fun :)

Sziget: partea a II-a

Inca o data ma intorc la blog. Am reusit sa gasesc post0ul despre primele zile ale Szigetului din acest an. Pe 15 august, ziua 3 a festivalului am avut parte de The Cribs. Despre The Cribs pot soune ca e genul de formative in cresetre. Au un sound si un look de garage/squat band cu care ai mai putina rabdare cand afara sun 37 de grade la umbra, e ora 4 dupa-amiaza si nu te poti gandi decat la o bere foarte rece.
Concertul serii ar fi trebuit sa fie Sex Pistols. Probabil pentru unii a fost. Eu am vazut doar un bosorog cu gura spurcata care se maimutareste si incearca glume, nereusindu-I nici macar cele santieresti. Dar, na, ne-am bucurat de melodiile lor comerciale (:P) si cam asta a fost si miecurea.

Joi nu am ajuns la Roisin, dar cica a fost destulde ok. In schimb, l-am vazut pe Serj si pot spune ca a fost una din cele mai bune voci ale festivalului. Vocea sa patrunzatoare, puternica e aceeasi si in concert. Iar show-ul a fost decent, presarat pe alocuri cu mesaje de genul “lies in the media, lies in the politics”.
In ultima zi a festivalului, Pendulum nu a mai apucat sa ajunga deoarece camionul cu toate sculele a facut un accident la intrarea in tara. Drept pentru care organizatorii, au acoperit gaura, intarziind putin The Wombats. Care au sunat brici si au reusit sa anime cele 2-3.000 de persoane venite de la ora 3 sa ii vada. Pete Doherty si Babyshambles au urcat pe scaena in aceeasi seara… Nu i-am vazut, aflati si voi de la altii ce si cum.

La final, ne intoarcem la ziua de joi pentru R.E.M. Bineinteles, ca si ei aveau numele pe lista aia cu nume immense pe caretrebuie sa le vezi in viata asta. Concertul a fost unul foarte ok, Michael Stipe si al lui preferand insa sa presareze cate un superhit. S-au auzit: “What’s the Frequency, Kenneth?”, “Losing My Religion”, “Immitation of Life”, “Electrolite”, “Let Me In” si inca cateva supemelodii, concertul incehindu-se (sub eclipsa de luna) cu “Man on the Moon”.
The Killers. Ultimul concert din festival, dar sic el mai tare. Daca e sa ma uit per ansamblu, anul acesta americanii au stat mult mai bine live decat britanicii. Multimea a fost un total delir. “Mr. Brightside”, “Somebody Told Me”, “Read My Mind”, “Bones”, toate hiturile The Killers s-au auzit pe scena principala, iar Brandon a incehiat cu “All the Things I’ve Done”.

Este inutil sa mai fac vreo comparatie cu ce se intampla la noi, si mai spun doar ca, pe langa concertele astea, aveai zeci de posibilitati de a te distra sau zeci de alte concerte cu formatii din toata lumea. Sziget ramane in continuare un festival strong, iar anul asta reusit sa se pozitioneze foarte bine in zonele punk si indie avand, spre deosbire de altii, si formatii care au “The” in fata numelui.

Sziget: partea I


Festivalul a inceput cu Iron Maiden. Scuze, a inceput o zi mai tarziu cu Anti-Flag. Americanii si-au facut bine treaba, cu binecunoscutele mesaje sociale si impotriva lui Bush. Au urmat MGMT cu unn live mai psihedelic. Alannis a fost inca o data o pauza intre doua mari concerte: Flogging Molly si The Kooks. Organiziatorii au comis-o chiar la finalul concertului The Kooks care au ramas fara sunet exact la ultima melodie din bis.
A doua zi a inceput cu Presidents of USA care au adus "Lump", "Peaches" si cover-ul "Video Killed the Radio Star" in fata a catorva mii de oameni. Organizatorii au mai facut-o lata o data cand au afisat pe ecrane Kaiser Chiefs ca fiind formatie americana.
Spre bucuria nostra, Ricky a confundat Budapesta cu Bucurestiul, starnind cateva huidieli din public si un urlet de bucurie din partea mea. Pe scena principala a urmat Jamiroquai, dar pentru mine trupa asta este un fel de muzica de generic cu palarie si voce, asa ca am dat o fuga la concertul Che Sudaka, spaniloii avand un sound si un public precum Manu Chao la Bucuresti.

luni, 1 septembrie 2008

E 1 septembrie si reincep lansarile de single-uri si albume in Marea Britanie dupa o pauza de doua saptamani. Am reusit in aceasta perioada sa stergem blogul si sa il luam de la capat. Dar nu supara pe nimeni luatul asta de la zero asa ca sa-i dam drumul.

Printe single-urile lansate azi avem debutantii de la Friendly Fires care lanseaza oficial Jump in the pool, pe cei de la Portishead cu inca o piesa de pe noul album pe Duffy cu single-ul numaru' tz, ca de asa ca e faci un album intreg de hituri, si pe Ladytron, plus cateva cacatzele pe care le las in lista asa ca sa ne radem.

Mariah Carey – 'I'll Be Lovin' U Long Time'
Cassie – 'Official Girl'
Duffy – 'Stepping Stone'
Elvis Vs Spankox – 'Baby Let's Play House'
Friendly Fires – 'Jump In The Pool'


Alicia Keys – 'Superwoman'
Ladytron – 'Runaway'
New Kids On The Block – 'Summertime'
Portishead – 'We Carry On'


Beth Rowley – 'I Shall Be Released'
Spiritualized – 'You Lie You Cheat'

La capitolul albume agitatie mai mica sau mai mare: Fostul Suede Brett Anderson mai scoate inca un album solo, The Chemical Brothers revin cu Brotherhood, zapacitii de la Gym Class Heroes scot The Quilt, dar nu numai. Nouvelle Vague mai scot in un album despre care dam detalii imediat dupa, la fel si Roots Manuva. care a facut un anunt dupa parerea mea riscant joi sau vineri, cand a spus lumii intregi ca va colabora cu simbolul labagiilor, James Blunt. Iote si lista completa.

Brett Anderson – 'Wilderness'
The Chemical Brothers – 'Brotherhood'
Fujiya & Miyagi – 'Lightbulbs'
Gym Class Heroes – 'The Quilt'
Little Jackie – 'The Stoop'
Nouvelle Vague – 'NV3'
Roots Manuva – 'Slime & Reason'
Unbunny – 'Snow Tires'
Brian Wilson – 'That Lucky Old Sun'
James Yorkston – 'When The Haar Rolls In'

 

blogger templates | Make Money Online