sâmbătă, 25 octombrie 2008

University of Southern California (USC) a anuntat ca, incepand din anul universitar viitor ca avea in program specializare in genuri muzicale pop. Astfel USC ca da cursuri de rock, r&b, folk, blues si country.

Programa va include studii de teorie muzicala, istorie, compozitie dar si cursuri de legislatie din industria divertismentului, promovare, marketing si publicitate.

Intre timp in Romania, invatamantul romanesc nu e in stare sa scoata nici macar contabili capabili pe piata.

miercuri, 22 octombrie 2008

Sunt si reclamele bune la ceva. Nu e neaparat genul meu de muzica, dar unele treburi suna bine. Cum e cazul cu piesa asta, care are un mare succes viral. Pompos cuvant care va sa zica ca se chinuie lumea sa afle cum naiba ii cheama pe-aia si de unde facem rost de ringtone. Ceea ce poate deveni o problema cand prea multa lume din acelasi birou are acelasi ringtone si sar toti cand suna telefonul.

Asta se intampla cu Arling & Cameron, niste baieti, unul din nemtzia unul din olanda care fac ei tot felul de muzici impreuna de vreo aproape cinshpe ani. Nu stau sa va povestesc despre ei caci mi-e lene si nu am fost oricum niciodata genul doritor de prea multe informatii cand nu e vorba de ceva care sa ma dea efectiv pe spate, facandu-ma sa ascult albumul vreo doua luni non-stop.

Dar A&C mi-au adus aminte de Ladytron si de coloana sonora de la Run Lola Run, care, apropos, n-o mai am si n-o gasesc pe net. Adica undeva inspre EBM, atent, linistit si usor, adica nu slab ci nu prea complicat si ingreunat de dorinte de epatare cum fac prea multi creatori de eletronic de ma gonesc pe mine de langa ei.

O sa uit probabil destul de repede de ei dpdv al muzicii, insa bag la cap ca baietii astia au bagat muzica la niste filme interesante, cum e Kiss Kiss Bang Bang sau serialul Sopranos. Ajung astfel si la felul in care am dat de ei, sau de fapt cum mi s-a adus la cunostinta. De la o reclama Becks care se inscrie alaturi de Orange si Vodafone printre brandurile care gasesc, in pamant, in piatra seaca piese faine pentru coloana sonora. Nu vom uita prea curand succesul piesei Brother Lee, de la Citizen Cope.



PS: Acest articol mi-a fost propus de catre departamentul marketing al Inbev, cei care au brandul Becks in Romania. Materialul nu aduce beneficii banesti sau materiale de vreun fel.

PS2: In schimb materialul aduce un nou gen de text pe acest blog, asa ca multam L....

UPDATE: La cererea telespectatorilor pun link de ringtone, primul care a intrat la google search, sint convins ca's o groaza.

marți, 21 octombrie 2008

De maine se pun in vanzare biletele pentru concertul Sting, de la kkt-ul ala de Sala Palatului, de pe 10 februarie, anunta organizatorii, citati de Hotnews.ro.

Sting va canta cu cobzarul Edin Karamazov variante ale pieselor sale, intr-un stil specific unor secole de demult apuse.



Biletele vor putea fi achizitionate online de pe www.myticket.ro, din reteaua magazinelor Diverta si de la casa de bilete a Salii Palatului, fiind disponibile la diferite categorii de pret, in functie de pozitia fata de scena: 100, 175, 250, 350, 750 lei.

De data asta chiar e oficial, Muse au anuntat ca s-au apucat de lucru la urmatorul album, anunta music-news.com, citati de noua mea descoperire, idiomag. Baietii s-au adunat iarasi dupa un oarecare turneu, asta dupa ce in vara au mai avut o incercare ratata de nou proiect cu labagiul numarul 4, sau 5, nu mai stiu, al Angliei, Mike Skinner.

luni, 20 octombrie 2008

Se pare ca azi descopar o pata noua, anume existenta pe lume a unor oameni care imi erau simpatici dar care isi iau bile negre pentru ca li se pare lor ca da bine sa fie prieteni cu nenea Jay-Z.

Mi-a placut foarte mult Jay-Z, care desi nu avea ce sa caute la Glastonbury, i-a dat peste nas lui Noel Gallagher destul de elegant. Nu ca Noel n-ar fi avut dreptate, numai de data aia.

Noile victime pe lista de prieteni nedoriti (de mine) ai lui Jay-Z sunt cei de la Kaiser Chiefs. Avandu-l producator pe Mark Ronson, foarte bine invartit prin lumea bling-urilor, cei de la Kaiser Chiefs s-au bucurat la modu' public si declarativ ca ce fericiti sunt ei ca ii place lui Jay-Z de noul lor album.

Si lu' mama ii place, HAPPY NOW!?

Dintre toate feedurile la care sunt abonat ca sa nu-mi scape nimic din ce se intampla prin muzica, tot imi mai scapa din cand in cand. La fel cum imi scapase colobararea dintre Coldplay si Jay-Z.

Implicarea barosanului hip-hop-ului apare pe piesa Lost de pe cel mai nou album al lor, ala cu titlu lung pe care nu-l mai scriu. Coldplay n-au fost niciodata o trupa care sa nu recunoasca ca ii intereseaza comercialul, gramezile de bani si de fani, dar, si, din principiu as zice ca o colaborare cu un numa ca Jay-Z nu prea are cum sa dea bine la fanii trupei, ci doar la hoarde de americani si ne-americani cu gusturi muzicale indoielnice care asculta baieti negri cu mult bling. Nu ca Jay-Z n-ar fi de departe cel mai ok dintre toti afro-americanii puturos de bogati care scot piese pe banda.

Asa ca la prima vedere, Coldplay cu Jay-Z e nasol, dar nu cel mai urat lucru care se putea intampla. Asta pana sa aud piesa. Care e sub orice critica si pe care va invit sa o gasiti singuri caci in acest moment youtube-ul nu ma vrea deloc. Va astept cu pareri si comentarii.

joi, 16 octombrie 2008

Tot din categoria not-indie still great, Sting in concert la Bucuresti pe 10 februarie. Am auzit oameni care l-au vazut la Paris si la Viena si inteleg ca omuletzu e genial in concert, din pacate si el vine tot la porcaria de Sala Palatului.

Oare cand s-o dumiri cineva ca e cazul sa-i tragem si noi o sala de concerte civilizata? Nu mult, 10.000 de oameni, e suficient. Provoc si rog organizatorii de evenimente din Romania sa faca un mes-en-place pe modu' intriga de palat ca sa nu mai stam ca matracucele cu genunchii la gura la concerte faine.

Biletele pentru acest eveniment urmeaza a fi puse in vanzare in cursul saptamanii viitoare, in reteaua magazinelor Diverta si online, pe myticket.ro .

miercuri, 8 octombrie 2008

Wow, adevaru e ca nici macar nu ma mira atat de tare. Aud aseara in targ ca Cleopatra Stratan a fost deja contractata sa cante in deschiderea lui James Blunt, care, desi nu ascult eu acasa labele alea ale lui, e totusi ditamai numele, si pe multi bani. Asa ca bravo Cleo!

luni, 6 octombrie 2008

16 mai 2009, in parcul Izvor????? Depeche Mode revin in Romania, asa cum au anuntat astazi intr-o conferinta de presa pe care a citat-o deja toata lumea. Sper ca de data asta vor canta mai cu foc caci marea lor prima prezenta mi s-a parut o fasaiala,fiindca oamenii au venit si au cantat de parca erau la fabrica si asteptau sa iasa din tura. Concertul va aduce probabil si ceva piese noi fiindca la anul se anunta inca un album Depeche.

 

blogger templates | Make Money Online