vineri, 27 februarie 2009

Si Thievery vin la Bestfest. Ei au mai fost pe la noi, tot insa la cativa ani dupa ce erau ascultati in prostie prin romania. Un comunicat al organizatorilor:

THIEVERY CORPORATION revine la Bucuresti, pentru un nou show exploziv, de data aceasta la B'ESTFEST!

Celebra trupa americana care in noiembrie anul trecut zguduia Sala Palatului cu de ''doua ori mai mult sub-bass decat intr-un concert obisnuit'', va urca pe scena B'ESTFEST pe 1 iulie, in ''Ziua Zero'', alaturi de The Killers si Patrice. Entuziasmati de reactia publicului roman, membrii trupei si-au respectat promisiunea de a reveni la Bucuresti, pregatind pentru 2009 un show cel putin la fel de electrizant.

Cu o muzica electronica abstracta, instrumentala, al carei sound poate fi incadrat undeva intre trip-hop si acid jazz, duo-ul THIEVERY CORPORATION ( Rob Garza si Eric Hilton ) s-a impus rapid pe scena de profil, reusind sa atraga atentia nu doar prin originalitatea stilului muzical si a show-urilor spectaculoase, ci si datorita versurilor cu puternica incarcatura sociala sau politica.

De-a lungul carierei, THIEVERY CORPORATION si-a trecut in CV 5 albume, 5 compilatii, 16 single-uri, precum si piese incluse pe coloanele sonore ale filmelor Garden State si Vanilla Sky. Pe langa activitatea muzicala, Rob si Eric se implica in mod constant in campanii sociale menite sa atraga atentia asupra pericolului pe care foamea il reprezinta la nivel global, fiind militanti activi in cadrul organizatiei World Food Program, alaturi de celebra actrita Drew Barrymore, fotbalistul brazilian Kaká, atletul Paul Tergat si fostul vice-presedinte al Statelor Unite, George McGovern.

Dupa ce au facut sa vibreze la unison zeci de mii de oameni in cadrul unor festivaluri precum Coachella, Werchter sau Good Vibrations, Thievery Corporation revine in fata publicului roman in formula ''completa'', in ''Ziua Zero'' de B'ESTFEST.

Biletele pentru ''Ziua Zero'', cele pentru AFTERSHOCK, biletele de o zi, precum si abonamentele pentru 2, 3 si 4 iulie sunt disponibile atat online, pe www.myticket.ro, cat si in reteaua magazinelor Diverta. B'ESTFEST va avea loc in perioada 1-5 iulie, la Romexpo, lista artistilor confirmati pana in prezent, precum si mai multe informatii despre festival fiind disponibile pe site-ul www.bestfest.ro.

miercuri, 25 februarie 2009

Faith No More au anuntat oficial ca se reunesc si ca planuiesc un turneu european pe parcursul acestui an. In frunte cu Mike Patton, trupa, care s-a despartit in 1993, nu-l va contine si pe chitaristul Jim Martin.

marți, 24 februarie 2009

Inca o data jos palaria pentru gasca de la Bestfest!

Confirmarile pentru cea de-a treia editie B'ESTFEST continua cu un nou nume: KLAXONS canta anul acesta pentru prima data la Bucuresti! Celebra trupa britanica se alatura astfel celor de la Orbital, Franz Ferdinand si The Faint in line-up-ul celei de a doua zile de festival, pe 3 iulie.

B'ESTFEST va avea loc in perioada 1-5 iulie, la Romexpo, lista artistilor confirmati pana in prezent, precum si mai multe informatii despre festival fiind disponibile pe site-ul www.bestfest.ro.

Klaxons si-a inceput cariera in 2005, la Londra, in doar doi ani devenind una dintre cele mai apreciate trupe de brit indie - dance punk de pe scena muzicala internationala. Primul material discografic, ''Myths of the Near Future'', a fost lansat in ianuarie 2007, intrand direct pe locul 2 in clasamentul din UK. In acelasi an, trupa a fost recompensata cu numeroare premii, printre care unul pentru ''Cel mai bun grup'' din partea revistei NME si un Mercury Music Prize pentru ''Myths of the Near Future''.

Succesul trupei a continuat si in 2008, albumul lor de debut aducandu-le un nou premiu NME, la categoria ''Best Album'', single-ul ''Golden Skans'' fiind considerat drept cea mai buna piesa internationala in cadrul NME Awards SUA. Aceeasi piesa a reprezentat si subiectul unei colaborari surprinzatoare dintre Rihanna si Klaxons, care pentru gala Brit Awards din 2008 au pregatit un mix inedit al pieselor ''Umbrella'' si ''Golden Skans'', show-ul bucurandu-se de un real succes in randul publicului.

Dupa ce au sustinut concerte pe scena unora dintre cele mai cunoscute festivaluri internationale, precum Glastonbury, Benicassim, Werchter, Coachella, T in the Park sau Oxegen, Klaxons vor ajunge in vara lui 2009 si la Bucuresti, pentru un show live de senzatie in cadrul B'ESTFEST!

Biletele pentru ''Ziua Zero'', cele pentru AFTERSHOCK, biletele de o zi, precum si abonamentele pentru 2, 3 si 4 iulie sunt disponibile atat online, pe www.myticket.ro, cat si in reteaua magazinelor Diverta.

sâmbătă, 21 februarie 2009

Si AYO la Bestfest

Inca un nume la Bestfest, si deja o sa avem festival fain. Mai jos comunicatul organizatorilor.





Fiica unui nigerian si a unei romance, Ayo va concerta pentru prima data la Bucuresti, pe 2 iulie, in cadrul B'ESTFEST! Considerata o adevarata revelatie a muzicii soul, Ayo este sotia lui Patrice, cei doi avand impreuna si un fiu, Nile - care a dat si numele celui mai recent album al tatalui sau.

Ayo a crescut intr-o familie pasionata de muzica, descoperind inca din copilarie impresionanta colectie de discuri a tatalui sau. S-a familiarizat rapid cu ritmurile soul, reggae si folk, care ceva mai tarziu aveau sa-si puna o serioasa amprenta asupra stilului sau muzical, un global-acoustic-soul inconfundabil. Ayo a debutat in 2006 cu albumul ''Joyful'' (traducerea in limba engleza a numelui ei) intregul material fiind inregistrat live in studio in doar cateva zile! Primul single, ''Down On My Knees'', a avut un succes imens, presa internationala laudand stilul efervescent si vocea superba, amintind de celebra Tracy Chapman.

Albumul a fost recompensat cu numeroase discuri de aur si platina pentru vanzari record, Ayo fiind si nominalizata la categoria ''Cea mai buna solista a anului'' a premiilor Victoires de la Musique in 2007. Publicul a fost impresionat de prestatiile sale live, artista inregistrand un nou record o data cu sustinerea a nu mai putin de cinci concerte sold-out consecutive la Sala Olympia din Paris! Au urmat numeroase alte spectacole in Europa si in Statele Unite, precum si un al doilea material discografic, lansat in martie 2008, ''Gravity at Last'', cu un sound ''mult mai greu si mai copt'', dupa cum ea insasi declara intr-un interviu. Anul acesta publicul roman va avea ocazia sa o vada pe Ayo live, pentru prima data in tara natala a mamei sale, in cadrul B'ESTFEST, pe 2 iulie. Biletele pentru ''Ziua Zero'', cele pentru Aftershock, biletele de o zi precum si abonamentele pentru 2, 3 si 4 iulie sunt disponibile atat online, pe www.myticket.ro, precum si in reteaua magazinelor Diverta.

miercuri, 18 februarie 2009

Un comunicat al organizatorilor.


THE CHARLATANS este cel mai recent nume de pe afisul B'ESTFEST 2009, trupa britanica alaturandu-se celor de la The Ting Tings in programul zilei de 4 iulie.

B'ESTFEST va avea loc anul acesta in perioada 1 - 5 iulie, la Romexpo, printre artistii confirmati numarandu-se The Killers si Patrice in ''Ziua Zero'', Moby si Motorhead pe 2 iulie, Orbital, Franz Ferdinand si The Faint pe 3 iulie, The Charlatans si The Ting Tings pe 4 iulie, Manowar si Holyhell la AFTERSHOCK (5 iulie).

Pentru o lunga perioada de timp, The Charlatans a fost considerata drept un pionier al stilului Madchester, un amestec de rock psihedelic, cu rezonante indie si sonoritati specifice muzicii dance. Cei cinci membrii ai trupei, Rob Collins (clape), Jon Baker (chitara), Martin Blunt (chitara bas), Jon Brookes (baterie) si Tim Burgess (voce), au pornit in forta, la inceputul anilor `90, primele lor hit-uri, ''The Only One I Know'', ''Then'', ''Over Rising'' devenind adevarate embleme pentru stilul muzical pe care il promovau. Odata cu albumul omonim lansat in 1995, The Charlatans revin pe scena cu un nou sound imbogatit cu influentele brit-pop aflate in voga la vremea respectiva, dar si cu noi elemente dance si techno underground, toate suprapuse stilului lor deja consacrat. Au urmat schimbari in componenta trupei precum si alte sase albume de studio, cel mai recent, ''You cross my path'', fiind lansat in mai 2008. Este cel de-al 10-lea material din cariera trupei dar si cel mai apreciat, fiind considerat de catre fani o adevarata capodopera.

Avand la activ reprezentatii live memorabile la festivaluri internationale precum Glastonbury, Coahella, Benicassim, Oxegen, T in the Park, Reading & Leeds sau Isle of Wight, The Charlatans i-au impresionat pe Mich Jagger & Co., fiind aleasa ca oppening act si pentru concertul sustinut de Roling Stones in 2007 la Bucuresti. Anul acesta, The Charlatans revin in Romania pentru un nou show live, pe 4 iulie, la B'ESTFEST! In 2009, pe langa spectacolele programate in cadrul noului turneu, The Charlatans se vor implica activ si in alegerea trupelor care vor urca pe scena festivalului Isle of Wight.

Biletele pentru ''Ziua Zero'', cele pentru Aftershock, biletele de o zi precum si abonamentele pentru 2, 3 si 4 iulie sunt disponibile atat online, pe www.myticket.ro precum si in reteaua magazinelor Diverta.

vineri, 13 februarie 2009

cu intarziere cauzata de logistica si altele, anuntam revenirea Placebo la Bucuresti, pe data de 21 iunie la RomExpo.

Biletele vor fi puse in vanzare incepand cu vineri 13 Februarie la preturile de 175 RON (Zona A – in fata scenei) respectiv 100 RON (Zona B). Biletele pot fi procurate online la MyTicket.ro, din reteaua Diverta, Magazinul Muzica si din cluburile Control, Fabrica si Fire.



Unul din cele mai bune live-uri ale lor, cu David Bowie. N-ai sa vezi!

marți, 10 februarie 2009


Wafah dufour pe numele ei de scena, pe numele adevarat Bin Laden, este o singeritza/songwriteritza si modeala cu fundul asezat prin New York. donshoara va veni sa cante si prin Londra, ceea ce inseamna ca cineva tot a pus ochii pe ea. Nu ca n-ar avea de ce. Oare Osama a vazut poza asta? De ascultat aici.

miercuri, 4 februarie 2009

ma intrebau oameni vii zilele astea de ce scriu atat de mult despre Bestfest, ca doar n-oi fi PR-ul lor. O dovada in plus a faptului ca prea multi oameni inca nu inteleg nimic despre muzica in general si ca evenimentele care fac altceva decat sa reediteze mamaia si cerbul de aur sunt din alta lume.

SCRIU despre BESTFEST pentru ca avem in sfarsit un festival ca lumea si ca nu ma mai uit cu atata jind si invidie la englezi si alte neamuri care strang 200 de mii de oameni la cate un concert. Ne-om strange noi numai 20.000 da' sintem de-aia buni.

In continuare, inca doua confirmari la Bestfest. Un comunicat oficial al organizatorilor.

Confirmarile pentru cea de-a treia editie B'ESTFEST continua cu doua noi nume: PATRICE si THE FAINT! Festivalul se va desfasura anul acesta in perioada 1-5 iulie, la Romexpo, printre artistii care si-au anuntat deja prezenta numarandu-se The Killers (''Ziua Zero''), Manowar (AFTERSHOCK), Motorhead, Moby (2 iulie), Franz Ferdinand (3 iulie) si The Ting Tings (4 iulie).

PATRICE Patrice Bart-Williams s-a nascut in Germania, copilaria sa fiind puternic influentata de artisti precum Burning Spear, Fela Kuti, Bob Marley, Jimi Hendrix sau Bob Dylan. A inceput sa compuna la varsta de 12 ani, definindu-si treptat un stil muzical propriu, sub forma unui amestec de ritmuri reggae si dub jamaicane cu sonoritati de chitara acustica, funk si pseudo-jazz. Cu versuri de o puternica incarcatura sociala, care vorbesc despre iubire, rebeliune, spiritualitate, viata si moarte, hiturile "Soulstorm", "Up In My Room", "Everyday Good", ''You Always You'' sau ''Clouds'' au ajuns rapid in atentia publicului, propulsandu-l pe Patrice drept un exponent al noii generatii de artisti reggae. Dupa numeroase show-uri sustinute in cadrul unor festivaluri precum Summerjam, Hurricane, Summercase, Frequency sau OpenAir St. Gallen, Patrice va vizita in luna iulie pentru a doua oara Bucurestiul, de data aceasta pentru a concerta pe una dintre scenele B'ESTFEST, in ''Ziua Zero'', alaturi de The Killers.

THE FAINT Alcatuita in prezent din Todd Fink (voce), Jacob Thiele (sintetizator), Dapose (chitara, bass), Joel Petersen (chitara, bass), Clark Baechle (tobe), trupa americana The Faint a fost mereu descrisa printr-o serie de paradoxuri: un amestec de dance-punk cu influente new wave, un melanj de electro-pop si punk rock. Primul album The Faint, ''Media'', a fost lansat in 1998, urmat un an mai tarziu de ''Blank Wave Arcade'', material ce avea ca teme principale sexualitatea, teleportarea si manipularea maselor, subiecte ce au atras atat atentia fanilor, cat si a criticilor. Cel de-al cincilea si cel mai recent album The Faint, ''Fasciinatiion'' ofera lumii cea mai reala imagine The Faint pana in prezent, fiind produs, compus, inregistrat, masterizat si lansat in intregime prin forte proprii. Dupa ce au deschis show-uri pentru No Doubt si Placebo la inceputul anilor 2000, si au concertat in cadrul unor festivaluri precum Electric Picnic, Coachella, T in the Park sau Melt!, vara aceasta membrii The Faint vor oferi publicului roman o mostra de energie debordanta ''made in U.S.'', in cadrul show-ului pe care trupa il va sustine in cadrul B'ESTFEST pe 3 iulie, in aceeasi zi cu Franz Ferdinand.

Biletele pentru ''Ziua Zero'', cele pentru Aftershock, biletele de o zi precum si abonamentele pentru 2, 3 si 4 iulie sunt disponibile atat online, pe www.myticket.ro precum si in reteaua magazinelor Diverta.

duminică, 1 februarie 2009

THE TING TINGS este primul nume confirmat in programul celei de-a treia zi de B'ESTFEST (4 iulie). Revelatia anului 2008 se alatura astfel celor de la The Killers (''Ziua Zero''), Manowar (AFTERSHOCK), Motorhead, Moby (2 iulie) si Franz Ferdinand (3 iulie) pe afisul de anul acesta al B'ESTFEST. Festivalul, ajuns deja la a treia editie, se va desfasura in perioada 1-5 iulie, in aer liber, in cadrul complexului Romexpo din Bucuresti.

The Ting Tings au inceput anul 2008 cu dreptul: albumul de debut, ''We Started Nothing'', s-a pozitionat inca de la lansare direct pe primul loc in toprile din Marea Britanie, materialul inregistrand vanzari de peste 1 milion de unitati in lumea intreaga! Trupa a luat fiinta in 2007, in Salford, cand Katie White si Jules De Martino, dezamagiti de experientele anterioare prin capcanele industriei musicale, au decis sa puna bazele unui duo. Primul single al trupei, ''That`s Not My Name'' a ajuns un adevarat hit, transformand The Ting Tings intr-una dintre cele mai in voga trupe de pe scena muzicii electro-pop din Marea Britanie.

Dupa un show captivant pe scena de deschidere a festivalului Glastonbury, in vara anului 2007, trupa a inceput sa lucreze la noi piese, single ''Fruit Machine'' fiind lansat in toamna lui 2007, urmat de ''Great DJ'' in martie 2008, ''Shut Up and Let Me Go'' (premiat cu disc de aur in SUA) si ''Be The One''. Tot in 2008 Katie si Jules au fost recompensati cu premiul pentru cel mai bun videoclip din Marea Britanie la premiile MTV Music Video Awards, precum si premiile Best Festival Pop Act, Best Newcomer si Anthem of the Summer (pentru ''That`s Not My Name'') la gala Festival Awards. Ca si o reconfirmare a succesului trupei, concertele The Ting Tings din toamna anului 2008 s-au transformat in cel mai rapid vandut turneu al sezonului!

Pe 4 iulie anul acesta The Ting Tings vor concerta pe scena B'ESTFEST, noi nume din programul festivalului urmand a fi confirmate in perioada urmatoare. Biletele pentru ''Ziua Zero'', cele pentru Aftershock, biletele de o zi precum si abonamentele pentru 2, 3 si 4 iulie sunt disponibile atat online, pe www.myticket.ro precum si in reteaua magazinelor Diverta.

un comunicat emagic!

 

blogger templates | Make Money Online