marți, 24 martie 2009

Zice vedeta.ro care citeaza Metalhead.ro. Cica ar veni pe 28 iunie la Arene.

Pentru a continua traditia, si anul acesta B'ESTFEST alege cele mai bune trupe din vecini pentru a le include in line-up: GRAVITY CO din Bulgaria, SNAILS si ALTERNOSFERA din Rep. Moldova! B'ESTFEST va avea loc in perioada 1-5 iulie, in aer liber la Romexpo, printre numele confirmate pana in prezent numarandu-se The Killers, Moby, Motorhead, Orbital, Franz Ferdinand, Santana si Manowar.

Gravity Co
Gravity Co si-a inceput cariera muzicala lucrand la coloana sonora a jocului pe calculator ''Trans'', in 2001. Din acel moment, a prins contur un stil electro-indie original, cu o voce calda imbinata perfect cu sonoritati de muzica electronica. Cu trei albume de studio lansate si concerte sold-out sustinute alaturi de artisti precum Stereo MC`s, Fun Lovin` Criminals sau Ladytron, Gravity Co este considerata la acest moment drept revelatia industriei muzicale din Bulgaria. Dupa un 2008 bogat in nominalizari si premii la cele mai asteptate evenimente muzicale ale anului in tara natala, trupa a pasit cu dreptul si pe scena muzicala internationala odata cu spectacolul sustinut in ianuarie 2009 in cadrul festivalului Eurosonic Noorderslag. Pentru vara aceasta, Gravity Co are in pregatiri un turneu de festivaluri, primul show confirmat in traseu fiind cel de pe 4 iulie, din cadrul B'ESTFEST, in aceeasi zi cu Santana, The Charlatans si The Ting Tings.

Snails
Cu formula clasica de rock'n'roll band - chitara, chitara efect, tobe si bass - Snails s-a format spre sfarsitul anilor '90, interpretand initial cover-uri celebre ale anilor '60-70 - Beatles, Mamas and Papas, CCR, Rolling Stones, Animals, Simon and Garfunkel. La inceputul anilor 2000, trupa a traversat o serie de schimbari atat in plan muzical, cat si in ceea ce priveste componenta - doi dintre membri fondatori au plecat, locul lor fiind ocupat ulterior de alti doi tineri, fosti membri ai Flying Postmen (azi Black Olives), a caror experienta s-a format si dincolo de granitele tarii, in Liverpool si Londra. Primele piese proprii in limba romana (''Undeva'' si ''Trenul'') au fost lansate in 2003, un an mai tarziu trupa castigand in cadrul unui concurs un contract pentru inregistrarea a trei albume! Dupa lansarea primelor doua: ''Undeva'' (2005) şi ''Nu-mi pasă'' (2007), trupa se pregateste intens si pentru cel de-al treilea material, in pauzele dintre concerte si festivaluri. Vara acesta, Snails va urca pe scena B'ESTFEST in Ziua Zero, pe 1 iulie.

Alternosfera
Istoria Alternosferei a început atunci cu doi liceeni fara prea multa experienta muzicala, care au decis sa infiinteze o formatie rock, si cu o prima repetitie, pe 13 decembrie 1998. Multi ani mai tarziu, dupa numeroase repetitii, concerte si sesiuni de studio, trupa a ajuns la maturitate, reusind sa-si dezvolte un stil muzical propriu, reconoscibil in peisajul muzical actual. Albumul de debut ''Orasul 511'' a fost lansat în 2005, urmat doi ani mai tarziu de ''Visatori cu plumb in ochi sau ultima scrisoare pentru femeia nordica''. In aprilie 2008, Alternosfera a inceput sa lucreze la cel de-al treilea material, primul single, ''Flori din groapa marianelor'', fiind lansat in octombrie 2008. Alternosfera va concerta vara aceasta pentru prima data pe scena B'ESTFEST, pe 3 iulie, in aceeasi zi cu Franz Ferdinand, Orbital si Klaxons.

B'ESTFEST va avea loc in perioada 1-5 iulie, la Romexpo, lista artistilor confirmati pana in prezent, precum si mai multe informatii despre festival fiind disponibile pe site-ul www.bestfest.ro. Biletele pentru ''Ziua Zero'' si biletele de o zi (110 lei pana pe 1 aprilie; 130 lei in perioada 2 aprilie - 30 iunie; 150 lei pe durata festivalului si la intrare), cele pentru AFTERSHOCK (100 lei si 150 lei, in functie de distanta fata de scena), precum si abonamentele pentru 2, 3 si 4 iulie (270 lei) sunt disponibile pe www.myticket.ro si in Diverta.

miercuri, 18 martie 2009

Un comunicat Emagic!

Se pun in vanzare biletele pentru concertul KRAFTWERK!

Legendara trupa Kraftwerk va concerta pentru prima data in Romania, la Sala Palatului pe 12 iunie si la doar doua zile de la confirmarea show-ului, site-ul www.myticket.ro a inregistrat un numar impresionant de comenzi pentru acest concert! Incepand de joi, 19 martie, biletele ramase vor putea fi achizitionate atat online, de pe myticket.ro, cat si din reteaua magazinelor Diverta, la urmatoarele categorii de pret in functie de pozitia fata de scena: 100, 150, 220, 300 si 500 lei.

Una dintre cele mai spectaculoase prezente live de pe scena internationala, Kraftwerk promite publicului roman un show mai mult decat fascinant, debordand de elemente vizuale si sonore captivante, o experienta multimedia unica, specifica doar „parintilor muzicii electronice”. Sound-ul revolutionar cu care s-a impus in muzica la inceputul anilor ’70 a transformat rapid Kraftwerk intr-unul dintre cele mai influente nume din zona muzicii electronice, trupa devenind un veritabil model pentru tinerii artisti. De-a lungul unei cariere impresionante de aproape 40 de ani, legenda muzicii electronice a ramas mereu in atentia publicului, dar si a colegilor de breasla: anul acesta Kraftwerk este „special guest” din cadrul concertelor sustinute de Radiohead in America de Sud.


Dupa finalizarea turneului din America de Sud, Kraftwerk va ajunge si la Bucuresti, unde va urca pe scena Salii Palatului din Bucuresti, pe 12 iunie, in cadrul unui eveniment produs de Emagic.

duminică, 15 martie 2009

Cu multi ani intarziere vni pe la noi Kraftwerk, inventatorii a multe lucruri care fac parte azi din muzica electronica. Un comunicat emagic! Entertainment.

Parintii muzicii electronice vin pentru prima data la Bucuresti –
legendara trupa KRAFTWERK va concerta in fata publicului roman vara
aceasta, pe 12 iunie, la Sala Palatului!

Vazut ca un adevarat grup avangarda la vremea aparitiei lor pe scena
internationala, Kraftwerk a adus o majora contributie la dezvoltarea
muzicii electronice, devenind principalul punct de referinta pentru
numeroase tinere trupe ce le-au urmat. Ceea ce Kraftwerk a creat la
început - un sound revolutionar combinat cu sectiuni ritmice si melodii
sintetizate, toate aranjate in general intr-un stil clasic acompaniat de
versuri simple - a devenit mai tarziu cunoscut ca synthpop, electro,
techno, house si IDM (muzica dance inteligenta), trupa generand astfel un
impact masiv aproape asupra tuturor genurilor muzicii populare moderne.

Florian Schneider si Ralf Hutter au pus bazele Kraftwerk in 1970, urmand
ca mai tarziu celor doi sa li se alature Wolfgang Flur si Karl Bartos.
Componenta trupei a mai suferit schimbari de-a lungul timpului, in formula
actuala fiind Ralf Hutter (voce, clape, sintetizatoare, producator, "lider
de trupa"), Fritz Hilpert, din 1987, (percutii, sintetizatoare, inginer
de sunet), Henning Schmitz, din 1992 (sunetele de bass, sintetizatoare,
clape inalte) si Stefan Pfaffe, din 2008, (operator video).

Timp de aproape 40 de ani, Kraftwerk a fost constant in atentia fanilor,
piese precum „Tour de France”, „The Robots”, „Radioactivity”, „Neon
Lights”, „Autobahn” sau „The Model” fiind considerate veritabile imnuri
ale muzicii electronice. Lansand de-a lungul carierei 12 albume de studio,
trei materiale live, peste 10 compilatii, 25 de single-uri si o
videografie de aproape 20 de titluri, Kraftwerk este astazi vazut ca o
adevarata legenda a muzicii electronice, fiind considerat cel mai influent
grup al tuturor timpurilor, dupa Beatles!

Pe langa inovatiile muzicale, Kraftwerk a investit constant si in
reprezentatiile live: proiectii gigantice, roboti si imagini holografice
impresionante, toate intr-un fascinant mix de sunet, imagine si culoare ce
transforma un simplu concert intr-o experienta multimedia senzationala!
Publicul roman va avea sansa sa se convinga de acest lucru pe 12 iunie,
cand membrii Kraftwerk se vor afla pentru prima data in Romania, pe scena
Salii Palatului.

Biletele pentru acest spectacol vor fi puse in vanzare luni, 16 martie, pe
www.myticket.ro, la urmatoarele categorii de pret 100, 150, 220, 300 si
500 lei, urmand ca de joi, 19 martie, acestea sa fie disponibile si in
reteaua magazinelor Diverta.

marți, 10 martie 2009

Adicatelea noi cu blogurile noastre o sa ne-o cam luam daca ne va fi mai greu sa dam media la popor, acum ca baietii de la Google au anuntat ca incepand de ieri vor fi retrase videoclipurile premium de pe site, ceea ce inseamna ca dispare multa muzica de la fata locului.

Noroc ca inca mai exista alte site-uri care dau videoclipuri dar daca ditamai Youtube a renuntat la treaba asta probabil ca vor renunta si altii.

miercuri, 4 martie 2009

Cu un simplu click orice trupa poate avea sansa sa cante la B'esfest. Organizatorii au anuntat astazi inscrierea evenimentului in reteua Sonicbids care se ocupa cu promovarea in toate mediile si pe toata planeta a trupelor care n-au apucat inca sa iasa din sala de repetitii de prea multe ori. Comunicatul urmeaza:

B’ESTFEST isi alege trupele tinere prin Sonicbids!

Dupa ce la sfarsitul lui 2007 a devenit membru ETEP (European Talent Exchange Program), anul acesta B’ESTFEST s-a alaturat comunitatii Sonicbids, implicandu-se tot mai activ in promovarea tinerilor artisti la nivel european. Sonicbids este un program online care sprijina artisti din toata lumea in a obtine contracte avantajoase si ofera asistenta promoterilor si organizatorilor de evenimente muzicale in a alege trupele dorite.

Comunitatea Sonicbids include peste 150.000 trupe, cantareti, compozitori si diversi muzicieni, precum si peste 14.000 de “cumparatori” de muzica: promoteri, certificatori de licente muzicale, organizatori de festivaluri si case de discuri. Sonicbids si-a inceput activitatea cu misiunea declarata de a deveni „limbajul” comun pe care il folosesc atat oamenii care fac, cat si cei care cauta muzica, pentru a deveni parti conexe ale aceluiasi intreg si pentru a interactiona, indiferent de locatie sau nationalitate.



Desi au trecut doar cateva zile de la subscrierea B’ESTFEST in cadrul Sonicbids, peste 50 de trupe din Romania, Marea Britanie, Italia, Germania, Franta, Elvetia, Belgia, Cehia, dar si din Canada, Mexic si Statele Unite au aplicat pentru obtinerea unui loc in cadrul festivalului. Trupele interesate se mai pot inscrie pe www.sonicbids.com pana la data de 15 martie, urmand ca ulterior sa fie anuntate si numele alese pentru a completa line-up-ul B’ESTFEST.



Ajuns la a treia editie, B’ESTFEST se va desfasura anul acesta in perioada 1 - 5 iulie, in cadrul complexului Romexpo din Bucuresti, printre trupele confirmate deja numarandu-se: The Killers, Moby, Motorhead, Orbital, Franz Ferdinand, The Charlatans, The Ting Tings si Manowar, urmand ca noi nume sa fie anuntate zilele urmatoare. Lista completa a artistilor confirmati pana in prezent, precum si mai multe informatii despre festival sunt disponibile pe site-ul www.bestfest.ro.



Biletele pentru “Ziua Zero”, cele pentru AFTERSHOCK, biletele de o zi, precum si abonamentele pentru 2, 3 si 4 iulie sunt disponibile atat online, pe www.myticket.ro, cat si in reteaua magazinelor Diverta.

marți, 3 martie 2009

Jazz cu Iggy Pop

Dupa ce ne-a dezamagit pe toti anunlandu-si concertul de la Bucuresti, la un loc cu intreg turneul de anul asta Iggy Pop mai anunta o schimbare in viata, semn ca moartea colegului si prietenului sau Ron Asheton l-a afectat totusi mai mult decat ne asteptam de la un ditamai monstru-sacru al muzicii.

Intr-un interviu postat pe site-ul sau oficial, si citat de NME, Iggy a anuntat ca pregatesteun nou album in aceasta vara, dedicat... wait for it.... literaturii si limbii franceze. Basca, va fi un album.... wait for it... jazz. Preliminaries are ca sursa de insipiratie principala romanul lui Michel Houellebecq's 'La Possibilité D'une Ile.

Dupa atatia ani de muzica mai mult sau mai putin zgomotoasa, Iggy povesteste ca s-a cam saturat de chitari si de tot felul de barbari care le chinuie si ca are chef sa faca un album mai soft, cu radacini in jazz francez si de New Orleans al anilor '30.

In other news.

Muse au anuntat ca albumul lor urmator e in continuare in lucru si ca se indreapta din ce in ce mai tare catre muzica simfonica, incluzand colaborarea cu o orchestra de camera. Solistul Matt Bellamy a mai spus ca probabil albumul va fi gata pe la sfarsitul toamnei, ceea ce va insemna intoarcere trupei pe scena. Lansdarea va fi probabil abia in 2010, pe la inceputul anului.

 

blogger templates | Make Money Online