vineri, 31 iulie 2009

Nu e de rau, nici de caterinca. Manu Chao a scos pe piata un nou album, a carui productie a realizat-o, autorii albumului fiind pacientii unui spital de boli nervoase din Buenos Aires. Albumul este pus la download, fiecare dintre cei care intra putand face donatii dupa bunul plac. Intrand pe site-ul oficial al proiectului, aflam ca Radio Colifata, post de radio al respectivului asezamant de agitati, exista de peste 15 ani, si ca muzica de acolo a insemnat tot timpul ceva important.

Lansat in 1991, proiectul a plecat de la ideea de a creea un spatiu de autonomie pentru pacientii inca internati dar si pentru cei externati, aflati in grija regulata a spitalului. Initial, Radio Colifata insemna o emisiune transmisa de catre un post de radio public regional din Argentina, in cadrul careia, medicul care conducea institutia in aceea vreme purta dialoguri cu pacientii sai.

Cativa ani mai

joi, 30 iulie 2009

Skunk Anansie, in frunte cu aceeasi Skin, au anuntat ca vor lansa la inceputul lunii viitoare una bucata single nou, piesa ce se va afla, alaturi alte doua noutati pe un album the best of ce apare la jumatatea lui septembrie, anunta NME.

Din 2001, cand trupa s-a despartit, nimeni nu prea a stat degeaba, Skin scotand doua albume solo, nu prea extraordinare insa, iar ceilalti cantand cu tot felul de oameni vii, Ace remarcandu-se pentru colaborari cu alte fete faine, adica Skye de la Morcheeba si tanti cu nume imposibil de la Noisettes. Mark, tobarul trupei a cantat in ultmii ani in Feeder, dupa ce originalul membru a formatiei a plecat de tot dintre noi.

Din trecut (sau nu)
Hedonism

miercuri, 29 iulie 2009

Noblesse Oblige în Control



Trupa ex-londoneză, în prezent berlineză, Noblesse Oblige, revine în România în luna noiembrie, pentru un concert ce va avea loc în Club Control. Informaţia, apărută pe Facebook, a fost confirmată de organizatori.

Da, concertul va avea loc. De asemenea este confirmat de trupa pe Facebook si pe Myspace-ul oficial. (...) Comunicatul oficial va fi lansat joi, impreuna cu afisul evenimentului.

Numai bine,
Echipa Lux Noctis




. -



. -

duminică, 26 iulie 2009

Britanicii de la Arctic Monkeys anunta ca vor avea joi una bucata mini-concert pe internet joi. Detalii si inscriere si vizionare aici. Ei vor canta cateva piese de pe noul album Humbug, care va fi lansat spre sfarsitul acestui an. O singura piesa a fost lasata pe net pana acum.

miercuri, 22 iulie 2009

Criza omoară şi Stufstock-ul

Cea de-a şaptea ediţie a festivalului Stufstock, care, în mod tradiţional, ar fi trebuit să aibă loc în august, la Vama Veche, ar putea fi anulată din cauza lipsei de fonduri, însă organizatorii speră să realizeze evenimentul în septembrie, într-o variantă care să includă doar trupe româneşti,potrivit Mediafax.

Ediţia de anul trecut a festivalului a avut un buget de aproximativ 450.000 de euro, din care doar jumătate a fost acoperit prin sponsorizări. Line up-ul 2008 a inclus trupe precum dEUS, Apocalyptica, Air Traffic, Jean Luc Pont etc. În 2007, la Festival au participat peste 40 de trupe şi artişti independenţi din România, Europa şi Statele Unite, printre care The Dandy Warhols, Toy Dolls şi Cradle of Filth.

(Foto: Mediafax Foto)

Guano Apes în România

Trupa germană Guano Apes este primul nume confirmat pe lineup-ul festivalului Tuborg Green Fest, ce se va desfăşura în perioada 4-6 septembrie, în Parcul Izvor din Capitală. Accesul la festival va fi gratuit.
La Tuborg Green Fest vor participa peste 15 artişti români şi internaţionali. Festivalul este produs de Emagic!.

Având la activ 6 albume, 2 discuri de aur si unul de platină, Guano Apes s-a format în 1994, în Göttingen, Germania, la iniţiativa lui Henning Rümenapp, Stefan Ude şi a lui Dennis Poschwatta, solista Sandra Nasić alăturându-se grupului în acelaşi an. Trupa a debutat cu albumul „Proud Like a God”, intens promovat de single-urile “Open Your Eyes”, „Lords of the Boards” şi "Rain". Succesul materialului, premiat cu discul de platină, a propulsat Guano Apes în rândul celor mai bine cotate trupe rock din Europa. Albumele “Don’t Give me Names” (2000) şi “Walking on a thin line” (2003) au adus trupei două noi discuri de aur, precum şi primele locuri în topuri pentru single-urile "Big in Japan" (cover după hit-ul Alphaville), "No Speech" şi "Quietly". În 2003, Guano Apes a lansat un material live („Live”), urmat de o compilaţie best of („Planet of the Apes”, 2004) şi o selecţie de piese demo înregistrate în 1994 şi 1995, „Lost (T)apes” (2006).

După ce au luat o pauză pentru a se concentra asupra proiectelor solo, membrii Guano Apes s-au reunit vara aceasta pentru o serie de concerte pe scenele câtorva festivaluri din Europa: Rock im Park/am Ring (Germania), Nova Rock (Austria), Greenfield (Elveţia).


(foto:Marc Landwehr)

marți, 21 iulie 2009

Piesă nouă de la Radiohead

Solistul trupei Radiohead, Thom Yorke, a oferit, duminică, în cadrul festivalului Latitude Festival din Suffolk, celor câteva mii de oameni prezenţi în faţa scenei la ora amiezei, un show solo în care a inclus şi o piesă nouă, nelansată încă.
Piesa, o baladă acustică, nu a primit încă un nume oficial, deşi internetul pare să o fi numit "The Present Tense".



Latitude Fest s-a întâmplat între 16 şi 19 iulie, iar lineup-ul a mai inclus, pe lângă Radiohead, trupe precum Nick Cave & the Bad Seeds, Spiritualized, Bat for Lashes, Passion Pit, Pet Shop Boys etc.

Între timp, Radiohead va susţine încă cinci concerte, în luna august, în Europa, printre acestea numărându-se cele de la festivalurile Leeds, Reading şi Frequency.

Radiohead tour dates here.

Paul Banks, vocalul de la Interpol, si-a lansat primul album solo, "Skyscraper", sub numele de Julian Plenti (MySpace, LastFM), pe care se pare ca l-a folosit ca pseudonim inca inainte de a canta cu Interpol. Albumul ar trebui sa aiba lansarea oficiala pe 4 august, insa cele 11 piese au scapat deja pe net, si se gasesc inclusiv pe YouTube.

Vocalul trupei newyorkeze a lansat, de cateva luni deja, una din piesele de pe album, Fun That We Have, aceasta putand fi descarcata de oricine intra pe site si se aboneaza la newsletter.



Celelalte piese, aici.

Albumul nu are nevoie de mai mult de cateva minute pentru a fi inteles. Este vorba despre aceleasi senzatii lasate in urma de albumele Interpol de acum cativa ani, scurt circuitate din cand in cand de piese ca H sau Madrid Song, care n-ar fi avut loc in playlist-ul trupei mama.

Cu toate acestea, albumul ramane unul unitar si complex in acelasi timp, fara sa debusoleze nici macar la trecerea de la piese pesimist-derutante precum 'No Chance of Survival', 'Skyscraper' sau 'On the Esplanade', la altele ca 'Unwind' sau 'Fun That We Have', care, desi pastreaza tonurile joase, repetitive, anihileaza sentimentul bolnavicios de dinainte si reusesc sa evoce si sentimente ceva mai luminoase.

Tracklisting-ul 'Skyscraper':

'Only If You Run'
'Fun That We Have'
'Skyscraper'
'Games For Days'
'Madrid Song'
'No Chance Of Survival'
'Unwind'
'Girl On The Sporting News'
'On The Esplanade'
'Fly As You Might'
'H'





Reblog this post [with Zemanta]

miercuri, 8 iulie 2009

Single nou Arctic Monkeys, varianta de studio e disponibila numai in tari civilizate deocamdata, albumul Humbug apare pe 24 august.

Crying Lightning




Sat in the cafe by the cracker factory
You were practicing a magic trick
And my thoughts got rude, as you talked and chewed
On the last of your pick and mix

Said your mistaken if your thinking that I haven't been caught cold before
As you bit into your strawberry lace
And then a flip in your attention in the form of a gobstopper
Is all you have left and it was going to waste

Your past-times, consisted of the strange
And twisted and deranged
And I love that little game you had called
Crying lightning
And how you like to aggravate the ice-cream man on rainy afternoons

The next time that I caught my own reflection
It was on it's way to meet you
Thinking of excuses to postpone
You never look like yourself from the side
But your profile did not hide
The fact you knew I was approaching your throne

With folded arms you occupy the bench like toothache
Saw them, puff your chest out like you never lost a war
And though I try so not to suffer the indignity of a reaction
There was no cracks to grasp or gaps to claw

And your past-times, consisted of the strange
And twisted and deranged
And I hate that little game you had called
Crying lightning
And how you like to aggravate the icky man on rainy afternoons

Uninviting
But not half as impossible as everyone assumes
You are crying lightning

Your past-times, consisted of the strange
And twisted and deranged
And I hate that little game you had called
Crying lightning
Crying lightning
Crying lightning
Crying lightning

Your past-times, consisted of the strange
And twisted and deranged
And I hate that little game you had called
Crying

Reblog this post [with Zemanta]

 

blogger templates | Make Money Online