marți, 25 august 2009



Because of you, e primul single de pe noul album Skunk Anansie, un best of care va iesi pe piata in octombrie dar care va contine si cateva piese noi.

luni, 17 august 2009

Trupa Radiohead ar putea lansa un nou EP saptamana aceasta, potrivit unor informatii neconfirmate oficial, publicate de NME.co.uk.
Vestea a capatat proportii dupa ce o noua piesa Radiohead a inceput sa circule pe internet la inceputul saptamanii trecute.
Este vorba despre 'These Are My Twisted Words', despre care fansite-ul At Ease sustine ca ar face parte de pe un EP ce ar trebui sa se lanseze astazi, sub numele 'Wall Of Ice'.



Lyrics:

these are my twisted words
when i feel you still walking
i know i should not look down
but i'm so sick of just talking

when are you coming back
i just can't handle it
when are you coming back
i just can't handle it

when are you coming back
i just can't stand it
i just can't handle it



Kasabian have been put into quarantine after frontman Tom Meighan was diagnosed with swine flu. The singer was taken to hospital after travelling from Japan to Australia on the band's current world tour. The rest of the band are currently confined to their hotel rooms in Sydney.
Sursa: NME

joi, 13 august 2009

Well, se pare ca Editors vor canta ceva piese noi si la Bucuresti, ne asteptam sa vedem si raw meat, cea de mai jos. Atentie, Piesele noi nu mai au chitara, DELOC!!



I don't wanna be ignored, oh God!
When I'm gone, I've lost this fight.
You're chewing with an open mouth, raw meat,
your blood drool attracts the flies.

I give a little to you, I give a little to him, I give a little to her,
I give a little to you, I give a little to him, I give a little to her!

I don't wanna be left out, or get stalked,
but there's a talent in your lies.
If you're chewing with an open mouth, raw meat,
your blood drool attracts the flies.

I give a little to you, I give a little to him, I give a little to her,
I give a little to you, I give a little to him, I give a little to her!
I give a bit to myself, I give a little to him, I give a little to her,
I give a little to you, I give a little to him, I give a little to her!

Don't wait for the sun. The earth, your story's been spun,
These lies, they just wanna have fun.
The earth, the damage is done.

Ohhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh

hh (x4)

I give a little to you, I give a little to him, I give a little to her,
I give a little to you, I give a little to him, I give a little to her!
I give a bit to myself, I give a little to him, I give a little to her,
I give a little to you, I give a little to him, I give a little to her!

I give a little to her! (x4)



Macy Gray va canta, pe 8 septembrie, in Fratelli Studios din Bucuresti, intr-un concert organizat de Events. Biletele costa 119 RON, si s-au pus deja in vanzare pe site-urile www.bilete.ro, www.eventim.ro, precum si la Sala Palatului si la punctele de vanzare Eventim din reteaua magazinelor Germanos, Vodafone si Carturesti din Bucuresti si din tara. In ziua spectacolului, biletele vor costa 140 RON. Biletele VIP, care ofera acces in sectiunea rezervata VIP din Fratelli Studios, vor costa 159 RON. Accesul este permis incepand cu ora 21.30.
Din comunicatul Events:

Sound-ul Macy Gray alterneaza de la R&B la soul, intr-o nota extrem de personala. Albumul sau de debut, “On How Life Is” a vandut mai mult de 7 milioane de exemplare in intreaga lume. In 1999, a castigat premiul Grammy Best Female Pop Vocal pentru hitul “I try”, de pe acest album, care a fost de asemenea nominalizat ca Hitul Anului. Cel de-al doilea album, “The Id”, a aparut in 2001 si include arhicunoscutele "Psychopath," "Sexual Revolution" si "Sweet Baby”. In iulie 2003 lanseaza “The Trouble with Being Myself”, iar in 2007, dupa o pauza de aproape 4 ani, Macy se reintoarce cu un nou album - hit, “BIG”. Albumul povesteste intamplarile din perioada de tacere: confruntarea cu un sot care o paraseste ("Finally Made Me Happy," "Shoo Be Doo," "Get Out"), viata de mama singura ("What I Gotta Do," "Okay"), amintirile despre perioadele frumoase, ("Ghetto Love," "Glad You're Here"), speranta de a-l gasi pe Mr. Right (“One”) si posibilitatea de a imbatrani impreuna ("Slowly").
Macy Gray (Natalie Renee McIntyre) s-a nascut pe 6 septembrie, 1967, in Canton, Ontario. A decis sa urmeze o cariera muzicala dupa ce a fost exmatriculata de la Western Reserve Academy din Hudson. Primul pas a fost intalnirea cu producatorul Joe Solo, cu care a scris mai multe piese pe care le-a si inregistrat in studioul acestuia. A rezultat un demo care i-a adus un contract cu Atlantic Records si o multime de solicitari sa cante in cafenelele jazz din Los Angeles. Cateva luni mai tarziu, Macy Gray trimite o propunere de album catre Atlantic Records, insa casa de discuri nu e multumita. In prag de divort si insarcinata cu cel de-al treilea copil, Macy se retrage inapoi in Canton. In 1998 semneaza cu Epic Records. Abia atunci incepe adevarata sa cariera, ce insumeaza pana in prezent 4 albume de studio, o compilatie si un album live. Solista se afla pentru a doua oara in Romania – prima ei intalnire cu fanii romani a avut loc in 2007, tot la invitatia Events.
Macy Gray este in acelasi timp producatoare, cantautoare si actrita. In cei 4 ani de pauza din cariera muzicala, Macy a jucat impreuna cu Denzel Washington in “Trainig Day”, a aparut in “Spider Man” si in “Scary Movie 3”, precum si in “Around the World in 80 Days”, alaturi de Jackie Chan. Mai recent, a aparut alaturi de Kiera Knightley, Lucy Liu, Mickey Rourke si Christopher Walken in “Domino”, i-a dat replica lui Cuba Gooding Jr. in “Shadowboxer” si a avut un rol important in muzicalul lui Outkast, “Idlewild”. De asemenea, a contribuit la coloana sonora a unor filme precum “Rush Hour 2” (alaturi de Fatboy Slim, Slick Rick si Black Eyed Peas), “Mona Lisa Smile”, “8 Mile”, “Chicago” (alaturi de Queen Latifah si Lil' Kim).

sâmbătă, 8 august 2009

In caz ca nu mai puteati de nerabdare sa participati la inca o editie de Stufstock cu aceleasi trupe ca si in anii trecuti, s-a reusit un fel de organizare pentru 4-5 septembrie, buget minimal, cu gaselnita: Stufstock best of.

Asa ca primul weekend de toamna, pe plaja, gratis, in sfarsit s-au prins ca nu era combinatie cu bilete ca de, parca platit pentru chestii la vama veche nu prea corespunde cu aia micii care stau pe strada mare sa stranga bani de bere.

Nu exista inca un lineup confirmat, dar fiindca e bestof, aproape sigur vor fi Kumm, Luna Amara, Urma, Byron and the rest of them, din cei care au fost inca din 2003 la datorie la festivalul transformat din festival in teapa si apoi din nou in festival si apoi din nou in teapa.

Se pare insa, vorbeste lumea, ca teapa incercata de unii s-a cam intors impotriva lor, existand cel putin cateva persoane cu nume din gasca care au pierdut destul de multi banisori. Mai rau e de un alt nene, implicat in partea mai tehnica a festivalui, care a pierdut din obraz, fiind prea multi oameni pe care i-a adus la munca si pe care nu i-a putut plati din lipsa de calcule. Aceeasi lume vorbeste ca domnul, care saracu n-are nicio vina ca a crezut ca se poate, face aceasta ultima editie ca sa isi spele rusinea pe piata, ca urmare a calculelor care nu s-au potrivit si cu cinstea lui.

miercuri, 5 august 2009

Un comunicat E!Magic Entertainment

The Crystal Method a pregatit un DJ set incendiar in cadrul Tuborg Green Fest! Pionieri ai curentului electro in S.U.A., trupa The Crystal Method este una dintre elitele muzicii electronice, alaturi de Chemical Brothers, Fatboy Slim si Orbital. Tuborg deschide distractia la festivalul Tuborg Green Fest ce se va desfasura in Parcul Izvor intre 4 si 6 septembrie, printre numele care si-au anuntat deja participarea numarandu-se Guano Apes, Chicane, The Herbaliser si Zdob si Zdub.


Fondata de Ken Jordan si Scott Kirkland in Las Vegas in anii ‘90, The Crystal Method este una dintre cele mai apreciate trupe de muzica electronica din S.U.A.. Duo-ul american a debutat in anul 1997, cu albumul ”Vegas”, un clasic al genului si unul dintre cele mai bine vandute materiale de muzica electronica din lume. Anul 2001 a adus lansarea celui de-al doilea album al trupei, “Tweekend”, care a inclus atat colaborari cu artisti precum Tom Morello (chitaristul trupei Rage Against The Machine) sau Scott Weiland (solistul Stone Temple Pilots), cat si si unul dintre cele mai mari hituri semnate The Crystal Method: "Name of the Game". In 2002 duo-ul a lansat “Community Service”, urmat in 2004 de “Legion of Boom”, care a fost nominalizat in cadrul premiilor Grammy la sectiunea celor mai bune albume de muzica electronica. In anul 2005, The Crystal Method a lansat „Community Service II”, care a inclus si remixuri ale unor piese apartinand legendarelor The Doors si New Order. La un deceniu de la aparitia primului album, „Vegas”, The Crystal Method a primit discul de platina acordat de Recording Industry Association of America (RIAA), duo-ul marcand ocazia speciala prin lansarea unei versiuni Deluxe a materialului. In luna mai a acestui an, a aparut „Divided by night”, primul material lansat in cadrul casei de discuri detinuta chiar de membrii trupei. Incluzand single-urile deja celebre "Drown in the Now” si „Black Rainbows”, materialul a urcat rapid pe primele pozitii in topurile de specialitate din S.U.A.

Produs de Emagic, Tuborg Green Fest se va desfasura in perioada 4-6 septembrie, in Parcul Izvor din Bucuresti, accesul publicului fiind gratuit. Alaturi de The Crystal Method, line-up-ul festivalului ii mai include pe Chicane, Guano Apes, Zdob si Zdub, noi confirmari urmand a fi facute publice in zilele urmatoare.

marți, 4 august 2009



Este vorba despre primul single al englezilor de la Muse de pe viitorul lor album, "The Resistance", care se va lansa în UK pe 14 septembrie, iar în State pe 15. Piesa se cheamă "Uprising", şi e available de azi pe iTunes.
Mai sus, teaserul oficial, mai jos, versiunea finală găsită pe YouTube. Şi mai jos, o altă piesă de pe album, care a stârnit ceva
nemulţumiri.

The paranoia is in bloom, the PR
The transmissions will resume
They'll try to push drugs
Keep us all dumbed down and hope that
We will never see the truth around
(So come on!)

Another promise, another scene, another
A package not to keep us trapped in greed
With all the green belts wrapped around our minds
And endless red tape to keep the truth confined
(So come on!)

[Chorus]
They will not force us
They will stop degrading us
They will not control us
We will be victorious

Interchanging mind control
Come let the revolution take its toll if you could
Flick the switch and open your third eye, you'd see that
We should never be afraid to die
(So come on!)

Rise up and take the power back, it's time that
The fat cats had a heart attack, you know that
Their time is coming to an end
We have to unify and watch our flag ascend

[Chorus]
They will not force us
They will stop degrading us
They will not control us
We will be victorious

Hey .. hey ... hey .. hey!
(repeat)

[Chorus]
They will not force us
They will stop degrading us
They will not control us
We will be victorious

Hey .. hey ... hey .. hey!
(repeat)



Album tracklisting:

'Uprising'
'Resistance'
'Undisclosed Desires'
'United States Of Eurasia (+Collateral Damage)'
'Guiding Light'
'Unnatural Selection'
'MK Ultra'
'I Belong To You (+Mon Coeur S'Ouvre A Ta Voix)'
'Exogenesis: Symphony Part I (Overture)'
'Exogenesis: Symphony Part II (Cross Pollination)'
'Exogenesis Part III (Redemption)'

vineri, 31 iulie 2009

Nu e de rau, nici de caterinca. Manu Chao a scos pe piata un nou album, a carui productie a realizat-o, autorii albumului fiind pacientii unui spital de boli nervoase din Buenos Aires. Albumul este pus la download, fiecare dintre cei care intra putand face donatii dupa bunul plac. Intrand pe site-ul oficial al proiectului, aflam ca Radio Colifata, post de radio al respectivului asezamant de agitati, exista de peste 15 ani, si ca muzica de acolo a insemnat tot timpul ceva important.

Lansat in 1991, proiectul a plecat de la ideea de a creea un spatiu de autonomie pentru pacientii inca internati dar si pentru cei externati, aflati in grija regulata a spitalului. Initial, Radio Colifata insemna o emisiune transmisa de catre un post de radio public regional din Argentina, in cadrul careia, medicul care conducea institutia in aceea vreme purta dialoguri cu pacientii sai.

Cativa ani mai

joi, 30 iulie 2009

Skunk Anansie, in frunte cu aceeasi Skin, au anuntat ca vor lansa la inceputul lunii viitoare una bucata single nou, piesa ce se va afla, alaturi alte doua noutati pe un album the best of ce apare la jumatatea lui septembrie, anunta NME.

Din 2001, cand trupa s-a despartit, nimeni nu prea a stat degeaba, Skin scotand doua albume solo, nu prea extraordinare insa, iar ceilalti cantand cu tot felul de oameni vii, Ace remarcandu-se pentru colaborari cu alte fete faine, adica Skye de la Morcheeba si tanti cu nume imposibil de la Noisettes. Mark, tobarul trupei a cantat in ultmii ani in Feeder, dupa ce originalul membru a formatiei a plecat de tot dintre noi.

Din trecut (sau nu)
Hedonism

miercuri, 29 iulie 2009

Noblesse Oblige în Control



Trupa ex-londoneză, în prezent berlineză, Noblesse Oblige, revine în România în luna noiembrie, pentru un concert ce va avea loc în Club Control. Informaţia, apărută pe Facebook, a fost confirmată de organizatori.

Da, concertul va avea loc. De asemenea este confirmat de trupa pe Facebook si pe Myspace-ul oficial. (...) Comunicatul oficial va fi lansat joi, impreuna cu afisul evenimentului.

Numai bine,
Echipa Lux Noctis




. -



. -

duminică, 26 iulie 2009

Britanicii de la Arctic Monkeys anunta ca vor avea joi una bucata mini-concert pe internet joi. Detalii si inscriere si vizionare aici. Ei vor canta cateva piese de pe noul album Humbug, care va fi lansat spre sfarsitul acestui an. O singura piesa a fost lasata pe net pana acum.

miercuri, 22 iulie 2009

Criza omoară şi Stufstock-ul

Cea de-a şaptea ediţie a festivalului Stufstock, care, în mod tradiţional, ar fi trebuit să aibă loc în august, la Vama Veche, ar putea fi anulată din cauza lipsei de fonduri, însă organizatorii speră să realizeze evenimentul în septembrie, într-o variantă care să includă doar trupe româneşti,potrivit Mediafax.

Ediţia de anul trecut a festivalului a avut un buget de aproximativ 450.000 de euro, din care doar jumătate a fost acoperit prin sponsorizări. Line up-ul 2008 a inclus trupe precum dEUS, Apocalyptica, Air Traffic, Jean Luc Pont etc. În 2007, la Festival au participat peste 40 de trupe şi artişti independenţi din România, Europa şi Statele Unite, printre care The Dandy Warhols, Toy Dolls şi Cradle of Filth.

(Foto: Mediafax Foto)

Guano Apes în România

Trupa germană Guano Apes este primul nume confirmat pe lineup-ul festivalului Tuborg Green Fest, ce se va desfăşura în perioada 4-6 septembrie, în Parcul Izvor din Capitală. Accesul la festival va fi gratuit.
La Tuborg Green Fest vor participa peste 15 artişti români şi internaţionali. Festivalul este produs de Emagic!.

Având la activ 6 albume, 2 discuri de aur si unul de platină, Guano Apes s-a format în 1994, în Göttingen, Germania, la iniţiativa lui Henning Rümenapp, Stefan Ude şi a lui Dennis Poschwatta, solista Sandra Nasić alăturându-se grupului în acelaşi an. Trupa a debutat cu albumul „Proud Like a God”, intens promovat de single-urile “Open Your Eyes”, „Lords of the Boards” şi "Rain". Succesul materialului, premiat cu discul de platină, a propulsat Guano Apes în rândul celor mai bine cotate trupe rock din Europa. Albumele “Don’t Give me Names” (2000) şi “Walking on a thin line” (2003) au adus trupei două noi discuri de aur, precum şi primele locuri în topuri pentru single-urile "Big in Japan" (cover după hit-ul Alphaville), "No Speech" şi "Quietly". În 2003, Guano Apes a lansat un material live („Live”), urmat de o compilaţie best of („Planet of the Apes”, 2004) şi o selecţie de piese demo înregistrate în 1994 şi 1995, „Lost (T)apes” (2006).

După ce au luat o pauză pentru a se concentra asupra proiectelor solo, membrii Guano Apes s-au reunit vara aceasta pentru o serie de concerte pe scenele câtorva festivaluri din Europa: Rock im Park/am Ring (Germania), Nova Rock (Austria), Greenfield (Elveţia).


(foto:Marc Landwehr)

marți, 21 iulie 2009

Piesă nouă de la Radiohead

Solistul trupei Radiohead, Thom Yorke, a oferit, duminică, în cadrul festivalului Latitude Festival din Suffolk, celor câteva mii de oameni prezenţi în faţa scenei la ora amiezei, un show solo în care a inclus şi o piesă nouă, nelansată încă.
Piesa, o baladă acustică, nu a primit încă un nume oficial, deşi internetul pare să o fi numit "The Present Tense".



Latitude Fest s-a întâmplat între 16 şi 19 iulie, iar lineup-ul a mai inclus, pe lângă Radiohead, trupe precum Nick Cave & the Bad Seeds, Spiritualized, Bat for Lashes, Passion Pit, Pet Shop Boys etc.

Între timp, Radiohead va susţine încă cinci concerte, în luna august, în Europa, printre acestea numărându-se cele de la festivalurile Leeds, Reading şi Frequency.

Radiohead tour dates here.

Paul Banks, vocalul de la Interpol, si-a lansat primul album solo, "Skyscraper", sub numele de Julian Plenti (MySpace, LastFM), pe care se pare ca l-a folosit ca pseudonim inca inainte de a canta cu Interpol. Albumul ar trebui sa aiba lansarea oficiala pe 4 august, insa cele 11 piese au scapat deja pe net, si se gasesc inclusiv pe YouTube.

Vocalul trupei newyorkeze a lansat, de cateva luni deja, una din piesele de pe album, Fun That We Have, aceasta putand fi descarcata de oricine intra pe site si se aboneaza la newsletter.



Celelalte piese, aici.

Albumul nu are nevoie de mai mult de cateva minute pentru a fi inteles. Este vorba despre aceleasi senzatii lasate in urma de albumele Interpol de acum cativa ani, scurt circuitate din cand in cand de piese ca H sau Madrid Song, care n-ar fi avut loc in playlist-ul trupei mama.

Cu toate acestea, albumul ramane unul unitar si complex in acelasi timp, fara sa debusoleze nici macar la trecerea de la piese pesimist-derutante precum 'No Chance of Survival', 'Skyscraper' sau 'On the Esplanade', la altele ca 'Unwind' sau 'Fun That We Have', care, desi pastreaza tonurile joase, repetitive, anihileaza sentimentul bolnavicios de dinainte si reusesc sa evoce si sentimente ceva mai luminoase.

Tracklisting-ul 'Skyscraper':

'Only If You Run'
'Fun That We Have'
'Skyscraper'
'Games For Days'
'Madrid Song'
'No Chance Of Survival'
'Unwind'
'Girl On The Sporting News'
'On The Esplanade'
'Fly As You Might'
'H'





Reblog this post [with Zemanta]

miercuri, 8 iulie 2009

Single nou Arctic Monkeys, varianta de studio e disponibila numai in tari civilizate deocamdata, albumul Humbug apare pe 24 august.

Crying Lightning




Sat in the cafe by the cracker factory
You were practicing a magic trick
And my thoughts got rude, as you talked and chewed
On the last of your pick and mix

Said your mistaken if your thinking that I haven't been caught cold before
As you bit into your strawberry lace
And then a flip in your attention in the form of a gobstopper
Is all you have left and it was going to waste

Your past-times, consisted of the strange
And twisted and deranged
And I love that little game you had called
Crying lightning
And how you like to aggravate the ice-cream man on rainy afternoons

The next time that I caught my own reflection
It was on it's way to meet you
Thinking of excuses to postpone
You never look like yourself from the side
But your profile did not hide
The fact you knew I was approaching your throne

With folded arms you occupy the bench like toothache
Saw them, puff your chest out like you never lost a war
And though I try so not to suffer the indignity of a reaction
There was no cracks to grasp or gaps to claw

And your past-times, consisted of the strange
And twisted and deranged
And I hate that little game you had called
Crying lightning
And how you like to aggravate the icky man on rainy afternoons

Uninviting
But not half as impossible as everyone assumes
You are crying lightning

Your past-times, consisted of the strange
And twisted and deranged
And I hate that little game you had called
Crying lightning
Crying lightning
Crying lightning
Crying lightning

Your past-times, consisted of the strange
And twisted and deranged
And I hate that little game you had called
Crying

Reblog this post [with Zemanta]

joi, 14 mai 2009

Pe pagina oficiala a trupei tocmai ce a aparut anuntul oficial, concertul de la Bucuresti se aman, impreuna cu Istanbul, Sofia, Belgrad si Zagreb.

miercuri, 13 mai 2009

Concertul de la Bucuresti nu este in pericol cum am presupus mai devreme. In urma unor informatii aparute pe fan-site-ul Depeche Mode aflam urmatoarele.

Desi concertul incepea la ora 22.00 iar organziatorii stiau ca Gahan e bolnav si nu poate sa cante, smecherii din Grecia au vandut bilete pana cand s-a umplut stadionul, apoi au steptat cam pana cand trebuia sa inceapa si au zis ca vai, tocmai ce l-au dus pe-asta la Urgenta. Cand colo Gahan iesise deja din spital.

In cateva ore se va afla daca Depeche canta totusi azi la Atena.

Reblog this post [with Zemanta]

Oceana la Bestfest

Cine plm e Oceana? Aici (sa stiti ca nici yo n-am auzit):


Hit-ul primaverii ajunge din playlistul radiourilor direct pe scena B’ESTFEST - Oceana canta „Cry Cry” la Bucuresti!



Una dintre cele mai solicitate piese de la momentul actual, „Cry Cry” interpretata de Oceana, va putea fi ascultata live vara aceasta, pe scena B’ESTFEST – tanara artista este cel mai recent nume confirmat in line-up-ul editiei de anul acesta a festivalului, pe 3 iulie. B’ESTFEST se va desfasura vara aceasta in perioada 1-5 iulie, la Romexpo, printre artistii confirmati numarandu-se The Killers, Moby, Motorhear, Franz Ferdinand, Orbital, Santana, Manowar, lista completa si programul pe zile fiind disponibile pe site-ul www.bestfest.ro.



La doar 25 de ani, Oceana a reusit sa-si transpuna experienta personala in piese superbe, cu versuri puternic incarcate de dorinta, dragoste si viata. Cu un stil inedit ce alatura ritmurile moderne muzicii soul a anilor ‘60, Oceana reuseste sa faca legatura dintre extreme: alb si negru, funk si soul, jazz si pop, aducand sonoritatile traditionale in topurile actuale, gratie vocii sale deosebite, carismei si prezentei scenice fermecatoare.



Nascuta intr-o familie de artisti (mama - un designer haute-couture din Germania, tatal – muzician din Colonia Caraibeana Franceza) Oceana a fost inconjurata inca din copilarie de cantareti, artisti, muzicieni si oameni din industria filmului, aceste personalitati influentandu-i destinul si dezvoltarea artistica. A luat lectii de balet inca din copilarie, iar la 5 ani a primit primul sau rol intr-un film. Ca adolescenta, a castigat o bursa pentru studii muzicale, iar pentru primele lectii de canto a avut-o drept profesoare pe cantareata italiana Etta Scollo. Perseverenta si disciplina au ajutat-o pe Oceana sa isi croiasca rapid drumul in industria muzicala: a inceput sa lucreze la Londra, apoi a calatorit la New York pentru inregistrarea albumul de debut – „LOVE SUPPLY”. Melanjul de soul-pop, R’n’B si reggae de cea mai buna calitate a convins definitiv publicul si criticii, primul single de pe album – „Cry Cry” - fiind una dintre cele mai des solicitate piese in playlisturile radiourilor!



Biletele pentru Ziua Zero si biletele de o zi (130 lei in perioada 20 aprilie - 30 iunie; 150 lei pe durata festivalului si la intrare), cele pentru AFTERSHOCK (100 lei si 150 lei, in functie de distanta fata de scena), precum si abonamentele pentru 2, 3 si 4 iulie (270 lei) sunt disponibile pe www.myticket.ro si in Diverta.



Reblog this post [with Zemanta]

Ieri seara la Atena 20.000 de fani Depeche Mode au plecat acasa dezamagiti. Dava Gahan a sucombat in cabina si a fost dus de urgenta la spital, motiv pentru care concertul a fost amanat. Turneul trupei abia a inceput pe 10 mai la Tel Aviv. Gahan ar trebui sa isi revina in 3 zile pentru a putea canta la Bucuresti. Reprezentantii trupei nu au comunicat care sint problemele de sanatate cu care solistul se confrunta.

UPDATE: Cica e gastroenterita, nu i-a priit mincarea kosher din Tel Aviv.

marți, 12 mai 2009

Irlandezii de la U2 tocmai ce au dat drumul pe net la o serie de previewuri ale unui album single de remixuri ale piesei Magnificent. Remixurile sint realizate printre altii si de Pete Tong. Albumului i se aduga un remix genial al piesei Get on your Boots, facut de francezii de la Justice. You'll so love that.

Aici
puteti urmari noul video al pieseii Magnificent, pentru promovarea cruia a fost scos si single-ul, al doilea de pe albumul No Line on the Horizon.

Reblog this post [with Zemanta]

joi, 7 mai 2009

DAY 1 – FRIDAY 31ST OF JULY 2009

ARMIN VAN BUUREN
MYLO
GLENN MORRISON
LIVIO & ROBY
NEGRU


DAY 2 – SATURDAY 1ST OF AUGUST 2009

TIËSTO
GROOVE ARMADA live
SVEN VÄTH
KASKADE
GEORGE G.
FASTER

Visuals: CORRUPT DREAM | Special guest: MC STRETCH

The Mission Dance Weekend revine pe 31 iulie si 1 august, la Navodari cu niste ditamai numele, printre care si Groove Armada. Va fi un week-end pe care putini si-l vor aduce aminte.




Info bilete:
In avans pentru o seara: 40 ron;
In avans pentru ambele seri: 70 ron pachetul;
La locatie in fiecare seara: 70 ron;
Bilete VIP in fiecare seara: 100 ron.

Bilete in avans se pot achizitiona de la bilete.ro in urmatoarele doua
saptamani, si sunt in curand disponibile in reteaua nationala a magazinelor
Diverta si de la Studio Martin, Bucuresti.





Reblog this post [with Zemanta]

sâmbătă, 25 aprilie 2009

Trupa britanica The Horrors a pus la dispozitia NME.com intreg noul sau album, asa ca luati de ascultati. AICI.



Reblog this post [with Zemanta]

vineri, 24 aprilie 2009

Haddaway va susţine, în 30 aprilie, un concert la Timişoara, cântăreţul urmând să fie cazat la un hotel de patru stele din municipiu, a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, organizatorul evenimentului, Horaţiu Dejan.

Horaţiu Dejan a spus că artistul a cerut să guste din mâncarea românească, să fie cazat la un hotel de patru stele şi să aibă o anumită marcă de microfon.

"Concertul Haddaway este o premieră în Timişoara şi România. El va sosi în ziua concertului, în 30 aprilie, la ora 12.00, cu avionul şi va fi preluat de la aeroport cu o limuzină. Îl vom caza la un hotel de patru stele din Timişoara. Una dintre mese va fi la un restaurant tradiţional pentru că şi-a manifestat curiozitatea faţă de bucatele româneşti. Pretenţiile tehnice se referă doar la calitatea microfonului. A solicitat o marcă anume", a afirmat Horaţiu Dejan.

Potrivit sursei citate, biletul de intrare la concertul Haddaway costă 50 de lei, iar artistul va susţine un concert de o oră.

"Biletul este 50 de lei. Va fi un party cu Haddaway de 60 de minute plus bisurile. El va cânta cu negativ", a spus Dejan.

Alexander Nestor Haddaway are 44 de ani şi s-a născut în Trinidad-Tobago. Primul său hit, "What is love", lansat în 1992, s-a vândut în peste 500.000 de copii şi a ajuns pe locul doi în topurile din Germania şi Marea Britanie.

Reblog this post [with Zemanta]


Bucuresti, 24 Aprilie 2009 - IMIPLACEMIE prezinta a doua editie a My Metal Festival: Bucuresti, Arenele Romane, 10-11 iulie.

Prima trupa ce a confirmat prezenta la cea de-a doua editie a My Metal Festival este Biohazard. Concertul sustinut de aceasta face parte din ORIGINAL BIOHAZARD LINEUP REUNITES FOR 20TH ANNIVERSARY TOUR.

Biohazard a fost fondata in 1988 in Brooklyn, New York, avandu-i in component sa pe Billy Graziadei (chitara si voce), Evan Seinfeld (bass si voce), Bobby Hambel (chitara) si Danny Schuler ( tobe).

Au inceput sa cante in deschiderea concertelor unor trupe locale de thrash si hardcore, devenind cunoscuti prin muzica lor plina de mesaje politice, inspirata de Black Sabbath, Iron Maiden, Run DMC, Bad Brains, Judas Priest, Cro-Mags, Public Enemy, The Ramones, Agnostic Front.

In 1990 au semnat primul contract cu Maze Records, LP-ul numindu-se Biohazard. Acesta a fost urmat de un turneu European in cadrul caruia au realizat ca problemele despre care cantau ei sunt universal valabile, nu se refera strict la publicul din Brooklyn, cel care a inspirat albumul si caruiai i se adreseaza acesta.

Nemultumiti de modul in care au fost promovati de Maze Records, Biohazard semneaza, dupa multe discutii, cu Roadrunner Records. “Urban Discipline” apare in 1992 care se vinde in peste 1 000 000 de exemplare. Tot in aceeasi perioada, trupa canta in deschiderea concertelor sustinute de House Of Pain, Sick Of It All, Fishbone si Kyuss. Videoclipul piesei “Punishment” detine recordul de a fi cel mai vizionat din istoria emisunii MTV Headbanger\'s Ball. In 1993, trupa hard-core rap Onyx inregistreaza o versiune a hit-ului \'Slam\' impreuna cu Biohazard. Aceasta colaborare duce la un proiect comun de mare success – piesa principal de pe coloana sonora a filmului Judgement Night , care s-a vandut in peste 2 000 000 exemplare numai in Statele Unite. In acelasi an, Biohazard semneaza cu Warner Brothers Records si lanseaza albumul ce va avea parte de cel mai mare suces: \'State Of The World Address\'. 1994 aduce turnee pe toate continentele, recunoastere mondiala si vanzari de peste 1 000 000 exemplare ale albumui.

Mata Leao” a fost lansat 2 ani mai tarziu, fiind produs de aceeasi casa de discuri, dar numai cu Evan, Billy si Danny. Pentru turneul de promovare a acestui album era nevoie de un chitarist cu experienta, iar cel ales a fost Rob Echeverria, ex-Helmet. Acesta aduce un suflu nou , care se face remarcat pe albumul \'No Holds Barred\', inregistrat in Hamburg cu ajutorul Roadrunner Records ( 1997). “New World Disorder” apare in 1999, fiind deosebit de apreciat atat de catre critici cat si de public, fiind urmat de un turneu pe masura.

In 2000, trupa organizeaza pe cont propriu un turneu in Europa si Japonia, renuntand la tot ceea ce inseamna management si casa de discuri. In timpul acestui turneu apar idei pentru un nou album: ”From The B-Sides\'. In Tot atunci, Rob paraseste trupa in dorinta de a se casatori si este inlocuit imediat de catre Leo Curley. Biohazard semneaza un contract cu SPV/Steamhammer pentru Europa si un altul cu Sanctuary pentru restul continentelor.
In Septembrie 2001 apare “Uncivilization”. Alaturi de Biohazard ii regasim pe Roger Miret (Agnostic Front), Jamie Jasta of Hatebreed, Phil Anselmo (Pantera) si Corey ( Slipknot). La cateva luni de la lansarea noului album, Leo Curley decide sa o ia pe un drum separat, in dorinta sa de a-si scrie propria muzica. Carmine Vincent este noua alegere a celor de la Biohazard, acesta fiind component Nucleus, trupa ce insotise Biohazard in turneul European din 2000.

Primul album al trupei in noua componenta \'Kill Or Be Killed\' (2003) este cel mai brutal, conform spuselor lor.

In 2005, Biohazard incepe sa lucreze la albumul final “Means to an End”. Din nefericire, in timpul prelucrarii albumui, acesta se pierde in totalitate din cauza unor probleme tehnice. Cu eforturi imense, Graziadei si Schuler reusesc sa refaca albumul ce avea sa devina un clasic Biohazard: “Means to an End”.

Reuniunea: In ianuarie 2008, Evan Seinfeld, Billy Graziadei, Danny Schuler si Bobby Hambel anunta ca au inceput repetitiile pentru turneul din vara aceluiasi an (Australia si Noua Zeelanda). Milioane de fani, care nu credeau ca-i vor mai vedea vreodata impreuna pe scena, fac petitii on-line pentru ca acest turneu sa devina unul mondial. Munca lor a dat roade: Biohazard anunta turneul European 2008-2009.

Program My Metal Festival:
Ziua 1: Zeromancer (celelalte trupe vor fi anuntate in saptamanile urmatoare)

Ziua 2: Biohazard, Last Hope, Comeback Kid si Defeater


Biletele se pun in vanzare in reteaua Eventim (magazinele Carrefour, Germanos si on-line pe www.eventim.ro) la preturile de 67 lei pentru o singura zi si 95 lei pentru accesul in ambele zile ale festivalului.

Eveniment organizat cu sprijinul Bring The Noise.




Reblog this post [with Zemanta]

joi, 23 aprilie 2009

Uhaaaaaa! Nine Inch Nails in Romania, in cadrul CokeLive Peninsula

A 7-a ediţie a festivalului va avea loc între 23 şi 26 iulie, la Târgu Mureş, în locația deja binecunoscută, pe malul Mureşului, lângă Complexul Weekend. Va fi o experienţă unică cu un program îmbunătăţit şi o nouă locaţie pentru petrecerile în aer liber – Terasa Coca-Cola. Festivalul va găzdui mai multe staruri internaţionale decât ediţiile precedente, printre cei mai aşteptaţi artişti numărându-se The Prodigy, Nine Inch Nails şi DJ Tiesto.

The Prodigy, cea mai apreciată trupă a genului electronic/breakbeat, se află anul acesta într-un turneu de promovare a noului albumul, “Invaders Must Die”. Albumul, lansat pe 23 februarie 2009, este deja unul dintre cele mai bine vândute albume ale acestui an. Albumul a debutat pe locul 1 în Billboard European TOP 100 şi în UK Album Chart cu aproape 100,000 de exemplare vândute în prima săptămână de după lansare, devenind astfel al patrulea album consecutiv al trupei care ocupă prima poziţie În Marea Britanie.

Concertul Nine Inch Nails este cu siguranţă unul dintre cele mai aşteptate în România. După turneul Lights in the Sky de anul trecut din America – cel mai ambiţios proiect al formaţiei, un spectacol impresionant de lumini şi muzică intensă – formaţia se întoarce în Europa ca headlinerul celor mai mari festivaluri de pe continent. Nine Inch Nails este o trupă care se reinventează în permanenţă, atenţia lor fiind îndreptată în primul rând către fani. Ultimul lor album, „The Slip” poate fi downloadat în mod gratuit de pe site-ul oficial al trupei.

Din categoria muzicii electronice, cel mai bine cotat DJ din lume vine să încălzească atmosfera la Târgu Mureş. Tiesto, votat de DJ Mag - etalonul industriei muzicale electronice – drept cel mai bun DJ al anului 2008 a continuat seria succeselor la Premiile Internaţionale ale Muzicii Dance de la Miami, unde a câştigat „Cel mai bun artist solo”.

Reblog this post [with Zemanta]

luni, 20 aprilie 2009

In sfarsit, dupa o pauza de vreo doua saptamani, doua lansari notabile de albume noi. Camera Obscura scoate My Maudlin Career iar unii dintre preferatii mei The Noisettes scot Wild Young Hearts, pe care abia astept sa il ascult, in... 6 minute. Mai adaug dar bazandu-ma doar pe indicatia celor de la NME si albumul de debut cu acelasi nume al celor de la The Virgins. Ii comentez dupa, oricum la nivel de debut in playlist-ul meu Eagles of Death Metal raman top probabil pentru intreg 2009.

Asta e primul single de pe albumul Noisettes, Don't upset the rhythm











Reblog this post [with Zemanta]

vineri, 17 aprilie 2009



Cea mai bună trupă de indie din Ungaria, pentru că da, există premii de acest gen în vecini, Amber Smith combină sunete care aduc aminte de începutul anilor 90 cu instrumentaţie indie nouă. Cu iz de Interpol, Depeche Mode şi The Cure au debutat cu “Reprint”, masterizat de mastermind-ul Cocteau Twins, Robert Guthrie, în timp ce pentru “Introspective” formaţia a colaborat cu Chris Brown, care a mai lucrat cu nume mari precum Radiohead, Muse sau Paul McCartney. “Introspective” a fost desemnat cel mai bun album indie din Ungaria în anul 2008, primind premiul Fonogram. Luna trecută Amber Smith au lansat înca un single “Time”, în prezenţa a peste 1000 de fani, concert care şi constituie videoclipul piesei.

Aflaţi în mini-turneu în România, cu concerte şi la Cluj şi Timişoara, Amber Smith transmit un “Hello Sun” ascultătorilor de indie de la noi, titlul piesei celei mai cunoscute de pe albumul “Introspective”.
În deschidere, mai mici şi mai neaosi, 15grade, recent parte a primei editii de URBANds, alaturi de The Amsterdams. Din Bucureşti, cu piese scoase înca numai pe MySpace, 15grade vin din urmă lânga trupe deja consacrate pe scenele mai mici sau mai mari ale genului ca The MoOod sau The Pixels. Cu un concept original, numit Fairytale Army, 15grade combină ska, indie, reggae şi alte sonorităţi într-un pachet vesel numai bun pentru deschiderea unui concert.

Followed by yeahwecanparty. Intrarea este 15 lei.







Reblog this post [with Zemanta]

miercuri, 15 aprilie 2009

Hai bah ca e frumos si in Bucuresti. Soare afara si 40 de oameni tolaniti pe iarba din fata de la National ascultand niste Amsterdami care au cantat foarte relaxat si dragut, ca orice indie unplugged, cu iz de Beatles. Azi sau maine va pun poze si filmare de la aceste evenimente.

Intre timp ProFm Alternativ a si botezat conceptul URBANs. Detalii aici.

La multi ani ProFm, nu nu iau bani pentru asta, dar oamenii astia implinesc 16 ani si mi-aduc si eu aminte cu placere de Midnight Killer si de alte trebi de acu multi ani. Recunosc ca ProFm-ul m-a pierdut, dar, pe de alta parte nu ascult oricum niciun post de radio romanesc.

De aniversare au scos capul si Profm Alternativ. Mai exact au scos niste trupe in strada, sa cante fara fir ca asa-i frumos la stradal. Primii au fost 15grade la metrou la romana de la zece.

Buna descoperire, proaspeti si simpatici si cu muzica la ei. Sper sa va anunt chestii faine despre ei in curand. Urmeaza Amsterdams de la 15.00 la TNB.

duminică, 12 aprilie 2009

Un comunicat EMAGIC Entertainment.

Vesti bune pentru cei care vin la B’ESTFEST: dupa epuizarea celor 5000 de abonamente pentru zilele de 2, 3 si 4 iulie puse in vanzare initial, numarul acestora va fi suplimentat cu inca 1000. De asemenea, Ziua Zero de B`ESTFEST (1 iulie) aduce o noua confirmare: WHITE LIES, revelatia scenei indie a anului 2009, vine pentru prima data la Bucuresti!

Formata in 2007 de Jack Lawrence-Brown (tobe), Charles Cave (bass) si Harry McVeigh (voce, chitara), trupa americana White Lies este considerata de fani si presa muzicala urmasa celor de la Joy Division, sound-ul new wave si post-punk aducandu-le comparatia si cu alte trupe de renume precum Talking Heads, Editors, Interpol sau The Killers. White Lies au avut un debut incredibil la inceputul anului 2008 cu piesa “Death”, care a fost aleasa de BBC Radio 1 drept “Cea mai hot inregistrare din lume!” si a ajuns si pe primul loc in UK Chart.

Lansat pe piata la inceputul acestui an, albumul de debut “To Lose My Life” are ca teme principale dragostea si moartea, prezentate sub forma unei epopei post-punk, intinse pe parcursul a 10 piese. Succesul materialului i-a propulsat pe baietii de la White Lies pe scenele unor festivaluri celebre in Europa, precum Isle of Wight, T in the Park, Oxegen, Benicassim, Coachella si Shockwaves NME Awards Tour. Pe 1 iulie, White Lies va ajunge si in Romania, unde va ocupa locul lasat liber de Thievery Corporation, in cadrul B`ESTFEST 2009.

Anul acesta afisul B'ESTFEST 2009 mai cuprinde nume precum The Killers, Moby, Motörhead, Orbital, Franz Ferdinand, Santana si Manowar, lista tuturor artistilor confirmati pana in prezent fiind disponibila pe site-ul oficial al festivalului, www.bestfest.ro . Biletele pentru ''Ziua Zero'' si biletele de o zi (110 lei pana pe 19 aprilie; 130 lei in perioada 20 aprilie - 30 iunie; 150 lei pe durata festivalului si la intrare), cele pentru AFTERSHOCK (100 lei si 150 lei, in functie de distanta fata de scena), precum si abonamentele pentru 2, 3 si 4 iulie (270 lei) sunt disponibile pe www.myticket.ro si in Diverta.

PS: Mi s-a atras atentia asupra textelor din ultima vreme de pe site. Dupe cm se vede, scrie mare la inceput ca e comunicatul cuiva de presa.

marți, 24 martie 2009

Zice vedeta.ro care citeaza Metalhead.ro. Cica ar veni pe 28 iunie la Arene.

Pentru a continua traditia, si anul acesta B'ESTFEST alege cele mai bune trupe din vecini pentru a le include in line-up: GRAVITY CO din Bulgaria, SNAILS si ALTERNOSFERA din Rep. Moldova! B'ESTFEST va avea loc in perioada 1-5 iulie, in aer liber la Romexpo, printre numele confirmate pana in prezent numarandu-se The Killers, Moby, Motorhead, Orbital, Franz Ferdinand, Santana si Manowar.

Gravity Co
Gravity Co si-a inceput cariera muzicala lucrand la coloana sonora a jocului pe calculator ''Trans'', in 2001. Din acel moment, a prins contur un stil electro-indie original, cu o voce calda imbinata perfect cu sonoritati de muzica electronica. Cu trei albume de studio lansate si concerte sold-out sustinute alaturi de artisti precum Stereo MC`s, Fun Lovin` Criminals sau Ladytron, Gravity Co este considerata la acest moment drept revelatia industriei muzicale din Bulgaria. Dupa un 2008 bogat in nominalizari si premii la cele mai asteptate evenimente muzicale ale anului in tara natala, trupa a pasit cu dreptul si pe scena muzicala internationala odata cu spectacolul sustinut in ianuarie 2009 in cadrul festivalului Eurosonic Noorderslag. Pentru vara aceasta, Gravity Co are in pregatiri un turneu de festivaluri, primul show confirmat in traseu fiind cel de pe 4 iulie, din cadrul B'ESTFEST, in aceeasi zi cu Santana, The Charlatans si The Ting Tings.

Snails
Cu formula clasica de rock'n'roll band - chitara, chitara efect, tobe si bass - Snails s-a format spre sfarsitul anilor '90, interpretand initial cover-uri celebre ale anilor '60-70 - Beatles, Mamas and Papas, CCR, Rolling Stones, Animals, Simon and Garfunkel. La inceputul anilor 2000, trupa a traversat o serie de schimbari atat in plan muzical, cat si in ceea ce priveste componenta - doi dintre membri fondatori au plecat, locul lor fiind ocupat ulterior de alti doi tineri, fosti membri ai Flying Postmen (azi Black Olives), a caror experienta s-a format si dincolo de granitele tarii, in Liverpool si Londra. Primele piese proprii in limba romana (''Undeva'' si ''Trenul'') au fost lansate in 2003, un an mai tarziu trupa castigand in cadrul unui concurs un contract pentru inregistrarea a trei albume! Dupa lansarea primelor doua: ''Undeva'' (2005) şi ''Nu-mi pasă'' (2007), trupa se pregateste intens si pentru cel de-al treilea material, in pauzele dintre concerte si festivaluri. Vara acesta, Snails va urca pe scena B'ESTFEST in Ziua Zero, pe 1 iulie.

Alternosfera
Istoria Alternosferei a început atunci cu doi liceeni fara prea multa experienta muzicala, care au decis sa infiinteze o formatie rock, si cu o prima repetitie, pe 13 decembrie 1998. Multi ani mai tarziu, dupa numeroase repetitii, concerte si sesiuni de studio, trupa a ajuns la maturitate, reusind sa-si dezvolte un stil muzical propriu, reconoscibil in peisajul muzical actual. Albumul de debut ''Orasul 511'' a fost lansat în 2005, urmat doi ani mai tarziu de ''Visatori cu plumb in ochi sau ultima scrisoare pentru femeia nordica''. In aprilie 2008, Alternosfera a inceput sa lucreze la cel de-al treilea material, primul single, ''Flori din groapa marianelor'', fiind lansat in octombrie 2008. Alternosfera va concerta vara aceasta pentru prima data pe scena B'ESTFEST, pe 3 iulie, in aceeasi zi cu Franz Ferdinand, Orbital si Klaxons.

B'ESTFEST va avea loc in perioada 1-5 iulie, la Romexpo, lista artistilor confirmati pana in prezent, precum si mai multe informatii despre festival fiind disponibile pe site-ul www.bestfest.ro. Biletele pentru ''Ziua Zero'' si biletele de o zi (110 lei pana pe 1 aprilie; 130 lei in perioada 2 aprilie - 30 iunie; 150 lei pe durata festivalului si la intrare), cele pentru AFTERSHOCK (100 lei si 150 lei, in functie de distanta fata de scena), precum si abonamentele pentru 2, 3 si 4 iulie (270 lei) sunt disponibile pe www.myticket.ro si in Diverta.

miercuri, 18 martie 2009

Un comunicat Emagic!

Se pun in vanzare biletele pentru concertul KRAFTWERK!

Legendara trupa Kraftwerk va concerta pentru prima data in Romania, la Sala Palatului pe 12 iunie si la doar doua zile de la confirmarea show-ului, site-ul www.myticket.ro a inregistrat un numar impresionant de comenzi pentru acest concert! Incepand de joi, 19 martie, biletele ramase vor putea fi achizitionate atat online, de pe myticket.ro, cat si din reteaua magazinelor Diverta, la urmatoarele categorii de pret in functie de pozitia fata de scena: 100, 150, 220, 300 si 500 lei.

Una dintre cele mai spectaculoase prezente live de pe scena internationala, Kraftwerk promite publicului roman un show mai mult decat fascinant, debordand de elemente vizuale si sonore captivante, o experienta multimedia unica, specifica doar „parintilor muzicii electronice”. Sound-ul revolutionar cu care s-a impus in muzica la inceputul anilor ’70 a transformat rapid Kraftwerk intr-unul dintre cele mai influente nume din zona muzicii electronice, trupa devenind un veritabil model pentru tinerii artisti. De-a lungul unei cariere impresionante de aproape 40 de ani, legenda muzicii electronice a ramas mereu in atentia publicului, dar si a colegilor de breasla: anul acesta Kraftwerk este „special guest” din cadrul concertelor sustinute de Radiohead in America de Sud.


Dupa finalizarea turneului din America de Sud, Kraftwerk va ajunge si la Bucuresti, unde va urca pe scena Salii Palatului din Bucuresti, pe 12 iunie, in cadrul unui eveniment produs de Emagic.

duminică, 15 martie 2009

Cu multi ani intarziere vni pe la noi Kraftwerk, inventatorii a multe lucruri care fac parte azi din muzica electronica. Un comunicat emagic! Entertainment.

Parintii muzicii electronice vin pentru prima data la Bucuresti –
legendara trupa KRAFTWERK va concerta in fata publicului roman vara
aceasta, pe 12 iunie, la Sala Palatului!

Vazut ca un adevarat grup avangarda la vremea aparitiei lor pe scena
internationala, Kraftwerk a adus o majora contributie la dezvoltarea
muzicii electronice, devenind principalul punct de referinta pentru
numeroase tinere trupe ce le-au urmat. Ceea ce Kraftwerk a creat la
început - un sound revolutionar combinat cu sectiuni ritmice si melodii
sintetizate, toate aranjate in general intr-un stil clasic acompaniat de
versuri simple - a devenit mai tarziu cunoscut ca synthpop, electro,
techno, house si IDM (muzica dance inteligenta), trupa generand astfel un
impact masiv aproape asupra tuturor genurilor muzicii populare moderne.

Florian Schneider si Ralf Hutter au pus bazele Kraftwerk in 1970, urmand
ca mai tarziu celor doi sa li se alature Wolfgang Flur si Karl Bartos.
Componenta trupei a mai suferit schimbari de-a lungul timpului, in formula
actuala fiind Ralf Hutter (voce, clape, sintetizatoare, producator, "lider
de trupa"), Fritz Hilpert, din 1987, (percutii, sintetizatoare, inginer
de sunet), Henning Schmitz, din 1992 (sunetele de bass, sintetizatoare,
clape inalte) si Stefan Pfaffe, din 2008, (operator video).

Timp de aproape 40 de ani, Kraftwerk a fost constant in atentia fanilor,
piese precum „Tour de France”, „The Robots”, „Radioactivity”, „Neon
Lights”, „Autobahn” sau „The Model” fiind considerate veritabile imnuri
ale muzicii electronice. Lansand de-a lungul carierei 12 albume de studio,
trei materiale live, peste 10 compilatii, 25 de single-uri si o
videografie de aproape 20 de titluri, Kraftwerk este astazi vazut ca o
adevarata legenda a muzicii electronice, fiind considerat cel mai influent
grup al tuturor timpurilor, dupa Beatles!

Pe langa inovatiile muzicale, Kraftwerk a investit constant si in
reprezentatiile live: proiectii gigantice, roboti si imagini holografice
impresionante, toate intr-un fascinant mix de sunet, imagine si culoare ce
transforma un simplu concert intr-o experienta multimedia senzationala!
Publicul roman va avea sansa sa se convinga de acest lucru pe 12 iunie,
cand membrii Kraftwerk se vor afla pentru prima data in Romania, pe scena
Salii Palatului.

Biletele pentru acest spectacol vor fi puse in vanzare luni, 16 martie, pe
www.myticket.ro, la urmatoarele categorii de pret 100, 150, 220, 300 si
500 lei, urmand ca de joi, 19 martie, acestea sa fie disponibile si in
reteaua magazinelor Diverta.

marți, 10 martie 2009

Adicatelea noi cu blogurile noastre o sa ne-o cam luam daca ne va fi mai greu sa dam media la popor, acum ca baietii de la Google au anuntat ca incepand de ieri vor fi retrase videoclipurile premium de pe site, ceea ce inseamna ca dispare multa muzica de la fata locului.

Noroc ca inca mai exista alte site-uri care dau videoclipuri dar daca ditamai Youtube a renuntat la treaba asta probabil ca vor renunta si altii.

miercuri, 4 martie 2009

Cu un simplu click orice trupa poate avea sansa sa cante la B'esfest. Organizatorii au anuntat astazi inscrierea evenimentului in reteua Sonicbids care se ocupa cu promovarea in toate mediile si pe toata planeta a trupelor care n-au apucat inca sa iasa din sala de repetitii de prea multe ori. Comunicatul urmeaza:

B’ESTFEST isi alege trupele tinere prin Sonicbids!

Dupa ce la sfarsitul lui 2007 a devenit membru ETEP (European Talent Exchange Program), anul acesta B’ESTFEST s-a alaturat comunitatii Sonicbids, implicandu-se tot mai activ in promovarea tinerilor artisti la nivel european. Sonicbids este un program online care sprijina artisti din toata lumea in a obtine contracte avantajoase si ofera asistenta promoterilor si organizatorilor de evenimente muzicale in a alege trupele dorite.

Comunitatea Sonicbids include peste 150.000 trupe, cantareti, compozitori si diversi muzicieni, precum si peste 14.000 de “cumparatori” de muzica: promoteri, certificatori de licente muzicale, organizatori de festivaluri si case de discuri. Sonicbids si-a inceput activitatea cu misiunea declarata de a deveni „limbajul” comun pe care il folosesc atat oamenii care fac, cat si cei care cauta muzica, pentru a deveni parti conexe ale aceluiasi intreg si pentru a interactiona, indiferent de locatie sau nationalitate.



Desi au trecut doar cateva zile de la subscrierea B’ESTFEST in cadrul Sonicbids, peste 50 de trupe din Romania, Marea Britanie, Italia, Germania, Franta, Elvetia, Belgia, Cehia, dar si din Canada, Mexic si Statele Unite au aplicat pentru obtinerea unui loc in cadrul festivalului. Trupele interesate se mai pot inscrie pe www.sonicbids.com pana la data de 15 martie, urmand ca ulterior sa fie anuntate si numele alese pentru a completa line-up-ul B’ESTFEST.



Ajuns la a treia editie, B’ESTFEST se va desfasura anul acesta in perioada 1 - 5 iulie, in cadrul complexului Romexpo din Bucuresti, printre trupele confirmate deja numarandu-se: The Killers, Moby, Motorhead, Orbital, Franz Ferdinand, The Charlatans, The Ting Tings si Manowar, urmand ca noi nume sa fie anuntate zilele urmatoare. Lista completa a artistilor confirmati pana in prezent, precum si mai multe informatii despre festival sunt disponibile pe site-ul www.bestfest.ro.



Biletele pentru “Ziua Zero”, cele pentru AFTERSHOCK, biletele de o zi, precum si abonamentele pentru 2, 3 si 4 iulie sunt disponibile atat online, pe www.myticket.ro, cat si in reteaua magazinelor Diverta.

marți, 3 martie 2009

Jazz cu Iggy Pop

Dupa ce ne-a dezamagit pe toti anunlandu-si concertul de la Bucuresti, la un loc cu intreg turneul de anul asta Iggy Pop mai anunta o schimbare in viata, semn ca moartea colegului si prietenului sau Ron Asheton l-a afectat totusi mai mult decat ne asteptam de la un ditamai monstru-sacru al muzicii.

Intr-un interviu postat pe site-ul sau oficial, si citat de NME, Iggy a anuntat ca pregatesteun nou album in aceasta vara, dedicat... wait for it.... literaturii si limbii franceze. Basca, va fi un album.... wait for it... jazz. Preliminaries are ca sursa de insipiratie principala romanul lui Michel Houellebecq's 'La Possibilité D'une Ile.

Dupa atatia ani de muzica mai mult sau mai putin zgomotoasa, Iggy povesteste ca s-a cam saturat de chitari si de tot felul de barbari care le chinuie si ca are chef sa faca un album mai soft, cu radacini in jazz francez si de New Orleans al anilor '30.

In other news.

Muse au anuntat ca albumul lor urmator e in continuare in lucru si ca se indreapta din ce in ce mai tare catre muzica simfonica, incluzand colaborarea cu o orchestra de camera. Solistul Matt Bellamy a mai spus ca probabil albumul va fi gata pe la sfarsitul toamnei, ceea ce va insemna intoarcere trupei pe scena. Lansdarea va fi probabil abia in 2010, pe la inceputul anului.

vineri, 27 februarie 2009

Si Thievery vin la Bestfest. Ei au mai fost pe la noi, tot insa la cativa ani dupa ce erau ascultati in prostie prin romania. Un comunicat al organizatorilor:

THIEVERY CORPORATION revine la Bucuresti, pentru un nou show exploziv, de data aceasta la B'ESTFEST!

Celebra trupa americana care in noiembrie anul trecut zguduia Sala Palatului cu de ''doua ori mai mult sub-bass decat intr-un concert obisnuit'', va urca pe scena B'ESTFEST pe 1 iulie, in ''Ziua Zero'', alaturi de The Killers si Patrice. Entuziasmati de reactia publicului roman, membrii trupei si-au respectat promisiunea de a reveni la Bucuresti, pregatind pentru 2009 un show cel putin la fel de electrizant.

Cu o muzica electronica abstracta, instrumentala, al carei sound poate fi incadrat undeva intre trip-hop si acid jazz, duo-ul THIEVERY CORPORATION ( Rob Garza si Eric Hilton ) s-a impus rapid pe scena de profil, reusind sa atraga atentia nu doar prin originalitatea stilului muzical si a show-urilor spectaculoase, ci si datorita versurilor cu puternica incarcatura sociala sau politica.

De-a lungul carierei, THIEVERY CORPORATION si-a trecut in CV 5 albume, 5 compilatii, 16 single-uri, precum si piese incluse pe coloanele sonore ale filmelor Garden State si Vanilla Sky. Pe langa activitatea muzicala, Rob si Eric se implica in mod constant in campanii sociale menite sa atraga atentia asupra pericolului pe care foamea il reprezinta la nivel global, fiind militanti activi in cadrul organizatiei World Food Program, alaturi de celebra actrita Drew Barrymore, fotbalistul brazilian Kaká, atletul Paul Tergat si fostul vice-presedinte al Statelor Unite, George McGovern.

Dupa ce au facut sa vibreze la unison zeci de mii de oameni in cadrul unor festivaluri precum Coachella, Werchter sau Good Vibrations, Thievery Corporation revine in fata publicului roman in formula ''completa'', in ''Ziua Zero'' de B'ESTFEST.

Biletele pentru ''Ziua Zero'', cele pentru AFTERSHOCK, biletele de o zi, precum si abonamentele pentru 2, 3 si 4 iulie sunt disponibile atat online, pe www.myticket.ro, cat si in reteaua magazinelor Diverta. B'ESTFEST va avea loc in perioada 1-5 iulie, la Romexpo, lista artistilor confirmati pana in prezent, precum si mai multe informatii despre festival fiind disponibile pe site-ul www.bestfest.ro.

miercuri, 25 februarie 2009

Faith No More au anuntat oficial ca se reunesc si ca planuiesc un turneu european pe parcursul acestui an. In frunte cu Mike Patton, trupa, care s-a despartit in 1993, nu-l va contine si pe chitaristul Jim Martin.

marți, 24 februarie 2009

Inca o data jos palaria pentru gasca de la Bestfest!

Confirmarile pentru cea de-a treia editie B'ESTFEST continua cu un nou nume: KLAXONS canta anul acesta pentru prima data la Bucuresti! Celebra trupa britanica se alatura astfel celor de la Orbital, Franz Ferdinand si The Faint in line-up-ul celei de a doua zile de festival, pe 3 iulie.

B'ESTFEST va avea loc in perioada 1-5 iulie, la Romexpo, lista artistilor confirmati pana in prezent, precum si mai multe informatii despre festival fiind disponibile pe site-ul www.bestfest.ro.

Klaxons si-a inceput cariera in 2005, la Londra, in doar doi ani devenind una dintre cele mai apreciate trupe de brit indie - dance punk de pe scena muzicala internationala. Primul material discografic, ''Myths of the Near Future'', a fost lansat in ianuarie 2007, intrand direct pe locul 2 in clasamentul din UK. In acelasi an, trupa a fost recompensata cu numeroare premii, printre care unul pentru ''Cel mai bun grup'' din partea revistei NME si un Mercury Music Prize pentru ''Myths of the Near Future''.

Succesul trupei a continuat si in 2008, albumul lor de debut aducandu-le un nou premiu NME, la categoria ''Best Album'', single-ul ''Golden Skans'' fiind considerat drept cea mai buna piesa internationala in cadrul NME Awards SUA. Aceeasi piesa a reprezentat si subiectul unei colaborari surprinzatoare dintre Rihanna si Klaxons, care pentru gala Brit Awards din 2008 au pregatit un mix inedit al pieselor ''Umbrella'' si ''Golden Skans'', show-ul bucurandu-se de un real succes in randul publicului.

Dupa ce au sustinut concerte pe scena unora dintre cele mai cunoscute festivaluri internationale, precum Glastonbury, Benicassim, Werchter, Coachella, T in the Park sau Oxegen, Klaxons vor ajunge in vara lui 2009 si la Bucuresti, pentru un show live de senzatie in cadrul B'ESTFEST!

Biletele pentru ''Ziua Zero'', cele pentru AFTERSHOCK, biletele de o zi, precum si abonamentele pentru 2, 3 si 4 iulie sunt disponibile atat online, pe www.myticket.ro, cat si in reteaua magazinelor Diverta.

sâmbătă, 21 februarie 2009

Si AYO la Bestfest

Inca un nume la Bestfest, si deja o sa avem festival fain. Mai jos comunicatul organizatorilor.





Fiica unui nigerian si a unei romance, Ayo va concerta pentru prima data la Bucuresti, pe 2 iulie, in cadrul B'ESTFEST! Considerata o adevarata revelatie a muzicii soul, Ayo este sotia lui Patrice, cei doi avand impreuna si un fiu, Nile - care a dat si numele celui mai recent album al tatalui sau.

Ayo a crescut intr-o familie pasionata de muzica, descoperind inca din copilarie impresionanta colectie de discuri a tatalui sau. S-a familiarizat rapid cu ritmurile soul, reggae si folk, care ceva mai tarziu aveau sa-si puna o serioasa amprenta asupra stilului sau muzical, un global-acoustic-soul inconfundabil. Ayo a debutat in 2006 cu albumul ''Joyful'' (traducerea in limba engleza a numelui ei) intregul material fiind inregistrat live in studio in doar cateva zile! Primul single, ''Down On My Knees'', a avut un succes imens, presa internationala laudand stilul efervescent si vocea superba, amintind de celebra Tracy Chapman.

Albumul a fost recompensat cu numeroase discuri de aur si platina pentru vanzari record, Ayo fiind si nominalizata la categoria ''Cea mai buna solista a anului'' a premiilor Victoires de la Musique in 2007. Publicul a fost impresionat de prestatiile sale live, artista inregistrand un nou record o data cu sustinerea a nu mai putin de cinci concerte sold-out consecutive la Sala Olympia din Paris! Au urmat numeroase alte spectacole in Europa si in Statele Unite, precum si un al doilea material discografic, lansat in martie 2008, ''Gravity at Last'', cu un sound ''mult mai greu si mai copt'', dupa cum ea insasi declara intr-un interviu. Anul acesta publicul roman va avea ocazia sa o vada pe Ayo live, pentru prima data in tara natala a mamei sale, in cadrul B'ESTFEST, pe 2 iulie. Biletele pentru ''Ziua Zero'', cele pentru Aftershock, biletele de o zi precum si abonamentele pentru 2, 3 si 4 iulie sunt disponibile atat online, pe www.myticket.ro, precum si in reteaua magazinelor Diverta.

miercuri, 18 februarie 2009

Un comunicat al organizatorilor.


THE CHARLATANS este cel mai recent nume de pe afisul B'ESTFEST 2009, trupa britanica alaturandu-se celor de la The Ting Tings in programul zilei de 4 iulie.

B'ESTFEST va avea loc anul acesta in perioada 1 - 5 iulie, la Romexpo, printre artistii confirmati numarandu-se The Killers si Patrice in ''Ziua Zero'', Moby si Motorhead pe 2 iulie, Orbital, Franz Ferdinand si The Faint pe 3 iulie, The Charlatans si The Ting Tings pe 4 iulie, Manowar si Holyhell la AFTERSHOCK (5 iulie).

Pentru o lunga perioada de timp, The Charlatans a fost considerata drept un pionier al stilului Madchester, un amestec de rock psihedelic, cu rezonante indie si sonoritati specifice muzicii dance. Cei cinci membrii ai trupei, Rob Collins (clape), Jon Baker (chitara), Martin Blunt (chitara bas), Jon Brookes (baterie) si Tim Burgess (voce), au pornit in forta, la inceputul anilor `90, primele lor hit-uri, ''The Only One I Know'', ''Then'', ''Over Rising'' devenind adevarate embleme pentru stilul muzical pe care il promovau. Odata cu albumul omonim lansat in 1995, The Charlatans revin pe scena cu un nou sound imbogatit cu influentele brit-pop aflate in voga la vremea respectiva, dar si cu noi elemente dance si techno underground, toate suprapuse stilului lor deja consacrat. Au urmat schimbari in componenta trupei precum si alte sase albume de studio, cel mai recent, ''You cross my path'', fiind lansat in mai 2008. Este cel de-al 10-lea material din cariera trupei dar si cel mai apreciat, fiind considerat de catre fani o adevarata capodopera.

Avand la activ reprezentatii live memorabile la festivaluri internationale precum Glastonbury, Coahella, Benicassim, Oxegen, T in the Park, Reading & Leeds sau Isle of Wight, The Charlatans i-au impresionat pe Mich Jagger & Co., fiind aleasa ca oppening act si pentru concertul sustinut de Roling Stones in 2007 la Bucuresti. Anul acesta, The Charlatans revin in Romania pentru un nou show live, pe 4 iulie, la B'ESTFEST! In 2009, pe langa spectacolele programate in cadrul noului turneu, The Charlatans se vor implica activ si in alegerea trupelor care vor urca pe scena festivalului Isle of Wight.

Biletele pentru ''Ziua Zero'', cele pentru Aftershock, biletele de o zi precum si abonamentele pentru 2, 3 si 4 iulie sunt disponibile atat online, pe www.myticket.ro precum si in reteaua magazinelor Diverta.

vineri, 13 februarie 2009

cu intarziere cauzata de logistica si altele, anuntam revenirea Placebo la Bucuresti, pe data de 21 iunie la RomExpo.

Biletele vor fi puse in vanzare incepand cu vineri 13 Februarie la preturile de 175 RON (Zona A – in fata scenei) respectiv 100 RON (Zona B). Biletele pot fi procurate online la MyTicket.ro, din reteaua Diverta, Magazinul Muzica si din cluburile Control, Fabrica si Fire.



Unul din cele mai bune live-uri ale lor, cu David Bowie. N-ai sa vezi!

marți, 10 februarie 2009


Wafah dufour pe numele ei de scena, pe numele adevarat Bin Laden, este o singeritza/songwriteritza si modeala cu fundul asezat prin New York. donshoara va veni sa cante si prin Londra, ceea ce inseamna ca cineva tot a pus ochii pe ea. Nu ca n-ar avea de ce. Oare Osama a vazut poza asta? De ascultat aici.

miercuri, 4 februarie 2009

ma intrebau oameni vii zilele astea de ce scriu atat de mult despre Bestfest, ca doar n-oi fi PR-ul lor. O dovada in plus a faptului ca prea multi oameni inca nu inteleg nimic despre muzica in general si ca evenimentele care fac altceva decat sa reediteze mamaia si cerbul de aur sunt din alta lume.

SCRIU despre BESTFEST pentru ca avem in sfarsit un festival ca lumea si ca nu ma mai uit cu atata jind si invidie la englezi si alte neamuri care strang 200 de mii de oameni la cate un concert. Ne-om strange noi numai 20.000 da' sintem de-aia buni.

In continuare, inca doua confirmari la Bestfest. Un comunicat oficial al organizatorilor.

Confirmarile pentru cea de-a treia editie B'ESTFEST continua cu doua noi nume: PATRICE si THE FAINT! Festivalul se va desfasura anul acesta in perioada 1-5 iulie, la Romexpo, printre artistii care si-au anuntat deja prezenta numarandu-se The Killers (''Ziua Zero''), Manowar (AFTERSHOCK), Motorhead, Moby (2 iulie), Franz Ferdinand (3 iulie) si The Ting Tings (4 iulie).

PATRICE Patrice Bart-Williams s-a nascut in Germania, copilaria sa fiind puternic influentata de artisti precum Burning Spear, Fela Kuti, Bob Marley, Jimi Hendrix sau Bob Dylan. A inceput sa compuna la varsta de 12 ani, definindu-si treptat un stil muzical propriu, sub forma unui amestec de ritmuri reggae si dub jamaicane cu sonoritati de chitara acustica, funk si pseudo-jazz. Cu versuri de o puternica incarcatura sociala, care vorbesc despre iubire, rebeliune, spiritualitate, viata si moarte, hiturile "Soulstorm", "Up In My Room", "Everyday Good", ''You Always You'' sau ''Clouds'' au ajuns rapid in atentia publicului, propulsandu-l pe Patrice drept un exponent al noii generatii de artisti reggae. Dupa numeroase show-uri sustinute in cadrul unor festivaluri precum Summerjam, Hurricane, Summercase, Frequency sau OpenAir St. Gallen, Patrice va vizita in luna iulie pentru a doua oara Bucurestiul, de data aceasta pentru a concerta pe una dintre scenele B'ESTFEST, in ''Ziua Zero'', alaturi de The Killers.

THE FAINT Alcatuita in prezent din Todd Fink (voce), Jacob Thiele (sintetizator), Dapose (chitara, bass), Joel Petersen (chitara, bass), Clark Baechle (tobe), trupa americana The Faint a fost mereu descrisa printr-o serie de paradoxuri: un amestec de dance-punk cu influente new wave, un melanj de electro-pop si punk rock. Primul album The Faint, ''Media'', a fost lansat in 1998, urmat un an mai tarziu de ''Blank Wave Arcade'', material ce avea ca teme principale sexualitatea, teleportarea si manipularea maselor, subiecte ce au atras atat atentia fanilor, cat si a criticilor. Cel de-al cincilea si cel mai recent album The Faint, ''Fasciinatiion'' ofera lumii cea mai reala imagine The Faint pana in prezent, fiind produs, compus, inregistrat, masterizat si lansat in intregime prin forte proprii. Dupa ce au deschis show-uri pentru No Doubt si Placebo la inceputul anilor 2000, si au concertat in cadrul unor festivaluri precum Electric Picnic, Coachella, T in the Park sau Melt!, vara aceasta membrii The Faint vor oferi publicului roman o mostra de energie debordanta ''made in U.S.'', in cadrul show-ului pe care trupa il va sustine in cadrul B'ESTFEST pe 3 iulie, in aceeasi zi cu Franz Ferdinand.

Biletele pentru ''Ziua Zero'', cele pentru Aftershock, biletele de o zi precum si abonamentele pentru 2, 3 si 4 iulie sunt disponibile atat online, pe www.myticket.ro precum si in reteaua magazinelor Diverta.

 

blogger templates | Make Money Online