marți, 3 martie 2009

Jazz cu Iggy Pop

Dupa ce ne-a dezamagit pe toti anunlandu-si concertul de la Bucuresti, la un loc cu intreg turneul de anul asta Iggy Pop mai anunta o schimbare in viata, semn ca moartea colegului si prietenului sau Ron Asheton l-a afectat totusi mai mult decat ne asteptam de la un ditamai monstru-sacru al muzicii.

Intr-un interviu postat pe site-ul sau oficial, si citat de NME, Iggy a anuntat ca pregatesteun nou album in aceasta vara, dedicat... wait for it.... literaturii si limbii franceze. Basca, va fi un album.... wait for it... jazz. Preliminaries are ca sursa de insipiratie principala romanul lui Michel Houellebecq's 'La Possibilité D'une Ile.

Dupa atatia ani de muzica mai mult sau mai putin zgomotoasa, Iggy povesteste ca s-a cam saturat de chitari si de tot felul de barbari care le chinuie si ca are chef sa faca un album mai soft, cu radacini in jazz francez si de New Orleans al anilor '30.

In other news.

Muse au anuntat ca albumul lor urmator e in continuare in lucru si ca se indreapta din ce in ce mai tare catre muzica simfonica, incluzand colaborarea cu o orchestra de camera. Solistul Matt Bellamy a mai spus ca probabil albumul va fi gata pe la sfarsitul toamnei, ceea ce va insemna intoarcere trupei pe scena. Lansdarea va fi probabil abia in 2010, pe la inceputul anului.

1 comentarii:

Susana spunea...

omg, iggy canta jazz dedicat literaturii franceze. haaa, abia astept sa vad:D:D suna ft incitant, thx!

 

blogger templates | Make Money Online