miercuri, 22 iulie 2009

Guano Apes în România

Trupa germană Guano Apes este primul nume confirmat pe lineup-ul festivalului Tuborg Green Fest, ce se va desfăşura în perioada 4-6 septembrie, în Parcul Izvor din Capitală. Accesul la festival va fi gratuit.
La Tuborg Green Fest vor participa peste 15 artişti români şi internaţionali. Festivalul este produs de Emagic!.

Având la activ 6 albume, 2 discuri de aur si unul de platină, Guano Apes s-a format în 1994, în Göttingen, Germania, la iniţiativa lui Henning Rümenapp, Stefan Ude şi a lui Dennis Poschwatta, solista Sandra Nasić alăturându-se grupului în acelaşi an. Trupa a debutat cu albumul „Proud Like a God”, intens promovat de single-urile “Open Your Eyes”, „Lords of the Boards” şi "Rain". Succesul materialului, premiat cu discul de platină, a propulsat Guano Apes în rândul celor mai bine cotate trupe rock din Europa. Albumele “Don’t Give me Names” (2000) şi “Walking on a thin line” (2003) au adus trupei două noi discuri de aur, precum şi primele locuri în topuri pentru single-urile "Big in Japan" (cover după hit-ul Alphaville), "No Speech" şi "Quietly". În 2003, Guano Apes a lansat un material live („Live”), urmat de o compilaţie best of („Planet of the Apes”, 2004) şi o selecţie de piese demo înregistrate în 1994 şi 1995, „Lost (T)apes” (2006).

După ce au luat o pauză pentru a se concentra asupra proiectelor solo, membrii Guano Apes s-au reunit vara aceasta pentru o serie de concerte pe scenele câtorva festivaluri din Europa: Rock im Park/am Ring (Germania), Nova Rock (Austria), Greenfield (Elveţia).


(foto:Marc Landwehr)

0 comentarii:

 

blogger templates | Make Money Online