duminică, 11 ianuarie 2009

Mai multe despre Little Boots

Am mai scris si o sa mai scriu despre fatuca asta, nu de alta dar are ceva, o prezenta intr-un fel deloc speciala in acelasi timp foarte nisata, desi rar inatalnesti ceva mai pop. Little Boots a aparut in toate listele de genul "artisti de urmarit in 2009", fie ele din Marea Britanie, fie din SUA, de la NME la Pitchfork si BBC. La BBC a iesit chiar locul 1 in topul Sound of 2009, lista pe care au mai condus-o in ultimii ani Mika, Adele sau Franz Ferdinand.

Pe numele ei adevarat Victoria Hesketh, fetita asta de 24 de ani a faut cam toata viata ceva legat de muzica, culminand cu o activitate foarte obisnuita pentru anul 2008, postarea de interpretari proprii a mai multor piese pe Youtube. De unde si succesul care deja ii bate pe la usa. Dupa coverurile cantate prim reactie a unuia ca mine ar fi aoleu. Haddawway, Madonnna, Wiley, Girls Aloud. Dar mai prinzi pe acolo si niste Human League si Estelle si zici ca poate-poate e ceva de capul fetei. Dupe care cistesti pe la BBC si afli ca intr-adevar e ceva in caputl fetei.

Pentru ca printre numele pe care le spune cand e vorba de ce a influentat-o, surprizaL Joni Mitchell, David Bowie, Kate Bush si monstrii antideluvieni ai electronicului ca Gary Numan sau Giorgio Moroder. Si deja si-a atras din partea mai multora supra-numele de British Kylie. Inca o data motiv de dat next song. Dar inca odata, ar fi o greseala.

[ I remembered. Scriam aici ca Victoria foloseste una bucata midi-machine. Nu e chiar asa. E o scula japoneza care se cheama tenori-on, si care e un sequencer din aceeasi epoca cu sintetizatoarele Moog. Adica cum se chinuie astia cu digitalu sa sune la fel de bine ca pe vinil asa nu reuseste nimeni sa scoate sunete ca de la Moog pe vreo scula robotizata din zilele noastre]

Revenim la ce e in capul fetei. "E loc in cultura populara sa faci lucruri creative fara ca ele sa fie neaparat deschizatoare de drumuri. Doar pentru ca ceva poate sa aiba succes in mainstream, nu inseamna ca e ceva mediocru si banal", zice Little Boots, citata de BBC.

Asculta aici piesa de debut, produsa de Joe Goddard de la Hot Chips, Stuck on repeat.


Stuck on Repeat - Little Boots

Si don'soara continua: "exista o groaza de artisti pop credibili. de exemplu David Bowie, a vandut milioane de discuri si e un ciudat si un nebun. Kate Bush la fel, nebuna de legat. Daca e pop nu inseamna ca o ditamai casa de discuri a apasat pe un buton si a iesit un artist nou pe partea ailalta a liniei de productie"

Mai zicem despre ea ca face muzica intr-un fel sau altul de cand era piticoata, pana la a se duce la un fel de megastar. A ratat. Acum i-a venit momentul, e la Los Angeles si inregistreaza albumul de debut care iese candva anul asta pe piata.

Little Boots este din acest moment propunere Yeahwecanparty pentru o editie de Becksperience. Ai auzit Laura!?

0 comentarii:

 

blogger templates | Make Money Online